~~ חיתוכיות חלבה ואגוזים של רקפת ~~

carres a la halva et aux noix


היא עוגה גדולה, יחסית שטוחה שחותכים אותה לריבועים רבים והיא מאוד משמחת: שילוב הטעמים מוצלח במיוחד, בצק נמס, תוספות פריכות, חלווה נימוחה, ועם כל זאת מאוד קלה להכנה ומניבה כמות נכבדת של חיתוכיות.
בכל אירוע שאני מוזמנת ואני מביאה אותן איתי, 7 ברוכות, הרמת כוסית או אחר, תמיד תמיד אשמע "מי הכין את העוגות האלה?" ומייד אחר כך "אפשר מתכון?"  

 



 
 
מצרכים לבצק:
1/2 2 כוסות קמח (כוס של 240 מ"ל)
200 גרם מרגרינה רכה 
2 ביצים
שקיק אבקת אפיה
2 שקיקי סוכר וניל
 
מצרכים למלית:
200 גרם שערות חלבה (אני שמה חלבה רגילה מפוררת ביד)
200 גרם אגוזי פקאן (זה נהדר גם עם אגוזי מלך או תערובת)
200 גרם שקדים פרוסים (אני שמה רק 100)
 
ולסיום:
סירופ מייפל - בערך כוס
 
מערבבים את המצרכים ובעזרת ידיים משומנות (אני שמה כפפות ח"פ) משטיחים לתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בנייר אפיה (או התבנית של התנור).
מעל הבצק מניחים לפי הסדר: את החלבה, הפקאנים והשקדים ואופים בחום של 180 מעלות עד שמזהיב.
מוציאים מהתנור ושופכים מעל סירופ בטעם מייפל בנדיבות.
חותכים אחרי שמצטנן

 
 
carres a la halva et aux noix
pate
2.5 verre de farine avec levure
200 g marga
1 levure
2 ouef
2 sachet sucre vanille
melanger etaler dans le grand plato du four

par dessus mettre
200 g de halva en miette
200 g de noix  (pecan ou autre)
200 g d'amade efile (j'ai mis la moitier)
enfourne jusque coloriation

a la sorti verser su maile par dessus en filet en quadrillant. pas trop, pas peu.
c'est tou

7 תגובות:

רות אמר/ה...

הי מרלין,
זה נראה מצוין.

את חושבת שאפשר להחליף במשהו אחר את המרגרינה?

אנונימי אמר/ה...

מרלין יקרה, זה בדיוק מה שאכין מחר, את המרגרינהאחליף כמובן בשמן, תודה רבה רבה, ברכות חמות לחג פורים שמח, נורית

אנונימי אמר/ה...

הכנתי

יצא מעולה!

רחל אמר/ה...

מרילין שבוע טוב ופורים שמח
הכתי את העוגה, מה אומר לך? פשוט מעדן
תודה רבה על הכל ויישר כוח
רחל

אנונימי אמר/ה...

טונות של סוכר וקמח לבן. כל היופי הזה לא שווה להזיק לבריאות.

מרילין איילון אמר/ה...

תודה על המשוב!

The Cookie Fairy אמר/ה...

איזה שילוב מעורר תיאבון, נראה מצוין!
ממש עושה חשק לנסות...
ד"שששש חם