~~ סלט פלפלים צהובים ועגבניות קלויות ~~

salade de poivrons jaunes et tomates
צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
 
סלט מהסוג הרענן הטעים והפשוט, מהמשפחה של הסלטה משויה, רק עם צבעים שונים וחיתוך שונה.
תכינו את החלות - הרוטב שניגר ממנו, זה גן עדן
~
הסלט הוכן עבור עיתון המשפחה, מגזין טעימות
הדרישה הייתה "סלטים לעונג שבת"
(-:
 
 
 
 
 
מצרכים
2 פלפלים צהובים
2 עגבניות
1 פלפל ירוק חריף
מעט זיתים שחורים לקישוט, אם רוצים
1/4 כוס שמן  סויה או קנולה
1/4 כוס מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
 
מכינים את הירקות: על רשת המונחת על אש גלויה, קולים את הפלפלים, העגבניות והפלפל החריף, עד שהם משחירים מכל הכיוונים. מעבירים את הירקות הקלויים לקופסה שנסגרת היטב ומשהים 20 דקות. פותחים את הקופסה, יוצקים את הנוזלים שהצטברו בה לתוך קערה קטנה, ושומרים.
מקלפים את הפלפלים: מסירים את הגבעולים ואת החלקים הפנימיים הלבנים, חותכים כל פלפל ל-8 רצועות. מקלפים את העגבניות וחותכים אותן ל-8 פלחים. אפשר לקלף גם את הפלפל החריף, אבל אני אוהבת להשאיר אותו על קליפתו כדי לחזק את הטעם הקלוי.
מכינים את הרוטב: מערבבים את נוזלי הקלייה עם השמן, מיץ הלימון והשום, מתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים את המנה: מסדרים את הירקות בצורה נאה בקערה, יוצקים מעליהם את הרוטב ומקשטים בזיתים שחורים, אם רוצים. הסלט במיטבו אחרי 6 שעות.


 Salade de poivrons jaunes et tomates
grille sur le feu 2 poivrons jaunes, 2 tomates et 1 piment. mettre dans une boite fermee et laisser refroidire. sortir de la boite les legumes, eplucher et  garder le jus de la boite.
couper les poivrons et les tomate en cartier. rajouter au jus 1/4 de verre d'huile, 1/4 de verre de jus de citron, 2 ails ecrase sel et poivre et melanger. verser sur les legumes et laisser marine 1 jour.

 

2 comments:

אנונימי אמר/ה...

מרלין היקרה,
תודה רבה על הלוג המדהים, אני מכינה בעיקביות מתכון אחרי מתכון וקוצרת המון מחמאות.

יש מצב שאת מפרסמת את המתכון של "פאי קרם שקדים, קרם תותים וקצפת תותים " שנמצא בקטגוריה של תותים, התמונה והשם ניראים מקסימים ואני מאד רוצה להכין את זה ליום הנישואין שלנו שיחול השבוע.

תודה ופורים שמח
נעה

This American Bite אמר/ה...

Looks yummy and simple!!