לסבתי מזל ז"ל הייתה ברכה במטבח
מכלום הייתה מוציאה מעדנים, וכל אורח היה סועד את ליבו
למרות שדקה לפני שהוא הופיע..לכאורה לא היה כלום בבית
מכלום הייתה מוציאה מעדנים, וכל אורח היה סועד את ליבו
למרות שדקה לפני שהוא הופיע..לכאורה לא היה כלום בבית
~
אני זוכרת היטב את הגז של סבתה, עם סירים קטנים
מאלומיניום, וריח ניחוח עולה מהם
ואני מרגישה ממש בת מזל שאני זאת שירשתי את הסירים האלה
ובכל הזדמנות שיש לי, העדיף לבשל בהם על פני כל סיר אחר
מאלומיניום, וריח ניחוח עולה מהם
ואני מרגישה ממש בת מזל שאני זאת שירשתי את הסירים האלה
ובכל הזדמנות שיש לי, העדיף לבשל בהם על פני כל סיר אחר
~
בכל בראש השנה, בסיום הסדר, סבתי מזל ז"ל
הייתה מוציאה מהתנור את המגשים עם הדגים: ענקיים
שחומים, ריחניים - כולם היו נאנחים - הדגים של ראש השנה!!כ
ללא היינו עוברים הלאה עד שהמגשים לא היו מתרוקנים
והרוטב שנוצר מהכוסברה, השום והבצל לא הייה נספג לגמרי בתוך החלות
ונעלם גם הוא
הייתה מוציאה מהתנור את המגשים עם הדגים: ענקיים
שחומים, ריחניים - כולם היו נאנחים - הדגים של ראש השנה!!כ
ללא היינו עוברים הלאה עד שהמגשים לא היו מתרוקנים
והרוטב שנוצר מהכוסברה, השום והבצל לא הייה נספג לגמרי בתוך החלות
ונעלם גם הוא
~
היום, תפקידי לשחזר את המגשים הריחניים הלאה
וכשהם מגיעים - כולנו נאנחים - אחחח..הדגים של סבתא!! י.
היום, תפקידי לשחזר את המגשים הריחניים הלאה
וכשהם מגיעים - כולנו נאנחים - אחחח..הדגים של סבתא!! י.
.
.מצרכים
דג קרפיון פרוס לפרוסות או שלם ופתוח כמו ספר
עשר שיני שום חתוכים לחצאים
בצל גדול פרוס לטבעות
צרור כוסברה קצוץ
רבע כוס שמן
כפית גדושה חוייג' טרי
מלח גס
.
.
הכנה
בקערה גדולה שמים את כל המצרכים ומערבבים היטב
תוך עיסוי יסודי של הדג
תוך עיסוי יסודי של הדג
מסדרים בתבנית אפיה גדולה, מכסים ושומרים במקרר עד 24 שעות
אופים על חום גבוה עד שמשמחים יפה
אופים על חום גבוה עד שמשמחים יפה
ומגישים עם חצאי לימון וחלות
.
.
5 תגובות:
מתכון מדהים!!!!
תודה רבה!!!
המתכון יצא לי פשוט נורא! תבנית שלמה עפה לפח! מזל שהיה חלופה בורי בתנור !
תודה רבה על המתכון, יצא דג נהדר אני המאצתי את המתכון :)
שוב תודה :)
יצא נפלא, תודה רבה ושנה נהדרת
יצא מדהים
הוסף רשומת תגובה