~~ לחם שאור עם צימוקים בהירים ~~


אין ספק שהשאור שלי הולך ומשתבח עם הזמן. "מתבגר" לוחשים לי שוב אפיתי לחם בלי תוספת של שמרים בכלל, והנ"ל תופח לו לאט לאט אך בביטחה. הפעם החלטתי לתת ללחם הפתעות מתקתקות
על ידי הוספתו של חופן גדול של צימוקים בהירים. הנוכחות שלהם לא שתלתנית ומשתלבת נפלא עם תוספות פיקאנטיות למיניהם, וגם עם חמאה וריבות

.
מצרכים
מאתיים שבעים גרם שאור
שש כוסות קמח לחם לבן
כף מלח
חופן יפה של צימוקים בהירים
שתיים ורבע כוסות מים פושרים
עוד טיפה קמח לקימוח המשטח
.
הכנה

בקערה גדולה מערבבים ביחד שש כוסות קמח, המלח והצימוקים
יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את השאור ואת המים
לשים 10 דקות אם דביק מוסיפים בהדרגה
עוד קצת קמח - 3 כפות לכל היותר
מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים מכוסה
עד שמכפיל את נפחו - כחמש, שש שעות
מוציאים אוויר ולשים עוד קצת מחלקים לשני כדורים
מכל כדור יוצרים כיכר מאורכת והדוקה
מגלגלים את הכיכרות במעט קמח
ומניחים בתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה
מכסים ומתפיחים עוד כשעה וחצי

.
אפיה
מחממים תנור לחום גבוה 220 ומניחים בתחתית התנור תבנית חד פעמית ריקה
לפני שמכניסים את הכיכרות לתנור שופכים כוס מים גדולה לתבנית
כדי ליצור אדים
לפני הכניסה של הכיכרות לתנור מפזרים מעט קמח מלא
חורצים בעזרת סכין חדה מאוד מספר חריצים בכל כיכר
אופים בחום גבוהה מאוד 15 דקות
ואז מנמיכים ל- 200 לעוד 30 דקות עד ששחום יפה, גם מלמטה

אין תגובות: