Confiture de beterave
ריבת סלק בשבילי זה סיפור רומנטי. זה מתחיל במלון רות רימונים בצפת היפיפה כשבעלי ואנוכי בירח דבש. י
על המזנון של ארוחת הבוקר מבחר ריבות מעורר תיאבון - ואחת במיוחד לוכדת את עיניי: אדומה, מבריקה..ממש כמו אבני אודם. אני לוקחת, טועמת הריבה פשוט מעולה על לחם טרי וחמאה רכה. בהתחלה קשה לי לזהות את הטעם..אבל ביס אחר ביס (ועוד ועוד) הנה נפל האסימון
זו ריבת סלק
זו ריבת סלק
~
לקראת יום הנישואים, אחרי שנה, רציתי להפתיע את בעלי וחיפשתי מתכון של ריבת סלק..ומה אני מוצאת? את המתכון של שף המלון בכבודו והעצמו! בלי להסס אני מכינה אותה ומגישה
לבעלי עם לחמניות טריות וחמאה - ביס אחד ואנחנו שוב שם בצפת
לבעלי עם לחמניות טריות וחמאה - ביס אחד ואנחנו שוב שם בצפת
~
מאז את הריבה הזו אני מכינה פעמיים בשנה. פעם אחת בראש השנה כשכל אורח מקבל צנצנת קטנה עם סרט יפה. ופעם שנייה ביום הנישואים שלנו
ריבת סלק מאת חגי אשרף, שף מלון "רות רימונים" צפת
מצרכים
קילו סלק אדום מקולף, חתוך לגפרורים / אני משתמשת במנדולינה
קילו סוכר
שני מקלות קינמון
לימון שלם שטוף
חצי כוס מים
חצי כוס מים
.
.
הכנה
שמים בסיר את הסלק הסוכר המקלות קינמון ואת המים
מביאים לרתיחה ראשונית על אש גבוהה כ- 25 דקות
מוסיפים את הלימון שלם עם הקליפה כפי שהוא לתוך הסיר ומנמיכים את הלהבה לאש קטנה
מביאים לרתיחה נוספת ומשאירים על הגז , עם כיסוי חלקי, למשך 40 דקות נוספות
מניחים בצד ומצננים
מביאים לרתיחה ראשונית על אש גבוהה כ- 25 דקות
מוסיפים את הלימון שלם עם הקליפה כפי שהוא לתוך הסיר ומנמיכים את הלהבה לאש קטנה
מביאים לרתיחה נוספת ומשאירים על הגז , עם כיסוי חלקי, למשך 40 דקות נוספות
מניחים בצד ומצננים
6 תגובות:
מרילין היקרה
תוכלי לפרט בכל שלב האם הבישול הוא עם סיר מכוסה או פתוח??
תודה רבה
קושקוש, תיקנתי את המתכון - תודה ובהצלחה!
je reposte mon com, en esperant qu'il sera enregistre cette fois.
Cette confiture est delicieuse , MERCI POUR LA RECETTE !
Aviva
Merci aviva pour ton commentaire - et je suis d'accord avec toi..elle est delicieuse..et surtout tres jolie!
מרילין יקרה
תודה על המתכונים והבלוג הנהדר
אני מחכה בקוצר רוח להמשך ההתארגנות לשבת - יום רביעי, למדתי ממך כל כך הרבה, ושבת נכנסת בצורה נעימה הרבה יותר, תודה לך
ועכשיו גם שאלה: את הלימון מכניסים שלם, כולל קליפה?? ואח"כ מוציאים??
או מיץ מלימון שלם?
אשמח לתשובה כי אני באמצע ההכנה..
תודה ושנה טובה לך, למשפחתך ולכל עם ישראל
הכנתי את הריבה. אחרי שבוע הורגש טעם של סוכר ולא של ריבה. אמא שלי אמרה שהייתי צריכה לסחוט את הלימון בבישול הריבה ואז זה לא היה קורה.
מה דעתך?
הוסף רשומת תגובה