היא טעימה, אוורירית, מתוקה וחגיגית. אומנם לא הייתי מגישה אותה עם הארוחה, אבל מוגשת
עם חמאה וכל מיני ריבות וואחחח..פשוט מעולה החלה הזו עמדה לה על השולחן לצינון, וכל מי שנכנס הביתה
ראה, פרס לעצמו פרוסה, ועוד אחת ועוד אחת - ומאז נעלמו עקבותיה המתכון של סמדר זורע ברמק
עם חמאה וכל מיני ריבות וואחחח..פשוט מעולה החלה הזו עמדה לה על השולחן לצינון, וכל מי שנכנס הביתה
ראה, פרס לעצמו פרוסה, ועוד אחת ועוד אחת - ומאז נעלמו עקבותיה המתכון של סמדר זורע ברמק
מצרכים
שש כוסות קמח לחם לבן - 840 גרם
כפית וחצי מלח
ארבע כפיות שמרים יבשים
שתי ביצים שלמות טרופות
מאה עשרים גרם דבש נוזלי
מאה עשרים וחמש מילילטר שמן
שלוש מאוד מיליליטר מים
.
לזיגוג
שתי כפות דבש נוזלי מעורבב עם 1 כף מים רותחים
.
הכנה
מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים
מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים
מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים
יוצרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את הביצים, הדבש והשמן
מוסיפים את המים ומערבבים בכף לבצק אחיד 10 דקות
הבצק מעט דביק באופיו, אבל אין צורך להוסיף קמח וגם לא לקמח את המשטח
מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד
משהים לתפיחה עד שהבצק יכפיל את נפחו, כשעה וחצי
מוציאים את הבצק אל משטח רחב ידיים ולשים מעט
מוסיפים את המים ומערבבים בכף לבצק אחיד 10 דקות
הבצק מעט דביק באופיו, אבל אין צורך להוסיף קמח וגם לא לקמח את המשטח
מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד
משהים לתפיחה עד שהבצק יכפיל את נפחו, כשעה וחצי
מוציאים את הבצק אל משטח רחב ידיים ולשים מעט
.
מעבירים את הצמה בזהירות אל תבנית אפייה שטוחה
מסדרים אותה, בצורת עיגול בקוטר גדול ככל האפשר, ללא מתיחה
ומצמידים את שני הקצוות בצורה מסודרת זה לזה, לסגירת המעגל
מכסים את החלה בניילון ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כ-50-60 דקות
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°
מרססים קצת מים על דפנותיו של התנור וסוגרים את דלת התנור
אופים כ-50 דקות עד שהחלה משחימה
מוציאים את החלה אל רשת צינון, ומברישים אותה בעודה חמה בזיגוג הדבש
hallah au miel (grosse halah, il vaut mieux en faire 2 plus petites)
מסדרים אותה, בצורת עיגול בקוטר גדול ככל האפשר, ללא מתיחה
ומצמידים את שני הקצוות בצורה מסודרת זה לזה, לסגירת המעגל
מכסים את החלה בניילון ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כ-50-60 דקות
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°
מרססים קצת מים על דפנותיו של התנור וסוגרים את דלת התנור
אופים כ-50 דקות עד שהחלה משחימה
מוציאים את החלה אל רשת צינון, ומברישים אותה בעודה חמה בזיגוג הדבש
hallah au miel (grosse halah, il vaut mieux en faire 2 plus petites)
halla au miel
840gr de farine
1.5 cac de sel
4 cac de levure
2 oeufs battu
120 gr de miel
120 ml huile
300 ml d'eau
pour le zigoug: 2 cas de miel
melanger avec 1 cas d'eau chaude
melanger les secs, rajotuer
le reste et petrir 10 minute (merci kenwood), ne pas rajtouer de la farine.
laisser monte dans un bol legerement huile et couvrir avec un
filme.
apres 1 heure et demis sortir
du bol, faconer, poser sur la plaque, laisser monte dedoublement (50-60 minutes)
enfourne a 180 jsuque coloration.
badigeoner de miel
dissolu.
5 תגובות:
לא יפה לא לתת קרדיט לרעיון של
מהפורום של ווינט VB
רואים שלא הכנת כמו סמדר - אולי רק המתכון עצמו זהה
אבל הרעיון עם הקערה הפנימית לא שייך לך
!!ובכלל לא ציינת אותו - חבל
מרילין - סיחה
הכוונה הייתה שהמסר יגיע אלייך אישית ולא יפורסם בכתבה שלך
בבקשה למחוק את ההודעה - ושוב סליחה
זו לא הייתה הכוונה
שלום לך
אני זוכרת היטב את החלה היפיפיה של VB אבל מה הקשר לזה? ברור שחלה עגולה היא עגולה. ובכל המתכונים שמצאתי של חלה עגולה..היא הייתה עגולה! על איזה קערה פנימית את/ה מדבר/ת? נכון אצל VB הייתה קערה עם חתיכת דבש בפנים..זוכרת היטב. ומה הקשר למה שאני הכנתי? לי אין קערה פנימית..
את המתכון וגם את הקליעה הכנתי על פי ההסבר של סמדר. לא, לא יצא זהה לזה של סמדר, שלי יצאה יותר שמנה..
בכל אופן אני מאוד אוהבת את המתכונים של VB, ולדעתי היא אוטוריטה בתחומים קולינרים! אם הייתי לוקחת משו ממנה, אני מתגאה לתת לה את הקרדיט! (כמו שעשיתי עם הריבת תפוז סיני)
ותשהיה לנו שנה טובה טובה ב"ה רק בשורות טובות
פירסמתי גם בפורום אוכל:שלא השתמשת במתכון שלי ולפי הסימנים בבצק כנראה שהשתמשת במשהו עגול ולא באחרך בקערה כפי שאני עושה
לא מגיע לי שום קרדיט אל חלה עגולה שהיא חלה מסורתית לר"ש
VB
לא צריך למרוח ביצה על החלה לפני שמכניסים לתנור?
איך היא יוצאת שחומה ויפה בלי ביצה?
תודה מראש.
הוסף רשומת תגובה