יש כאן את בצק השמרים החלבי הטעים שאמצתי ממזמן ומילוי לבחירה על פי מצב הרוח
.
מצרכים לבצק
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כוס סוכר
כוס חלב פושר
שתי ביצים
מאה גרם חמאה רכה
.
מצרכים לבצק
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כוס סוכר
כוס חלב פושר
שתי ביצים
מאה גרם חמאה רכה
.
הכנה
שמים את המלח בקערה, ואז את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב
מוסיפים את החלב הביצים והחמאה ומעבדים 10 דקות
עד שמתקבל בצק חלק, מעט דביק וקטיפתי
מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו
בשלב זה אני אוהבת לשמור במקרר עד למחרת
שמים את המלח בקערה, ואז את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב
מוסיפים את החלב הביצים והחמאה ומעבדים 10 דקות
עד שמתקבל בצק חלק, מעט דביק וקטיפתי
מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו
בשלב זה אני אוהבת לשמור במקרר עד למחרת
ארמדילו במילוי שוקולד של רוגעלך
יצירת ארמדילו
קורצים מן הבצק ולשים לעיגול
מרדדים כל עיגול לאליפסה מאורכת
מרדדים כל עיגול לאליפסה מאורכת
חותכים רצועות, כמו בתמונה
מפזרים מלית על הכל ומגלגלים - כמו בתמונה למטה
או שמים נחש מלית בחלק העליון ואז מגלגלים - כמו בתמונה למעלה
מסדרים בתנית, מתפיחים עד להכפלת הנפח ואופים על 180
עד להזהבה. ביציאה מברישים בסירום חם
מסדרים בתנית, מתפיחים עד להכפלת הנפח ואופים על 180
עד להזהבה. ביציאה מברישים בסירום חם
ארמדילו במילוי חמאה מומסת, סוכר חום, קינמון ואגוזים
.
סירופ
שלוש מאות גרם סוכר + 150 מ"ל מים מורתחים יחד
4 תגובות:
היי מרילין
תוכלי בבקשה להסביר לי איך עושים את הסגירה של הארמדילו שלך
אבל שהמלית לא "תברח" לי החוצה...
אהה הכנתי מלית של גבינה - הבעל דרש! אבל
המלית בורחת לי כבר עכשיו בסידור איך היא לא תברח באפייה???
המלית שלי:
גבינה טוב טעם *2
ביצים*2
2 כפות קורנפלור
סוכר
צימוקים בשני צבעים
משהו לא בסדר במלית?
אוי הלוואי ותהיי כאן לענות לי ... לא יודעת מה לעשות???
תודה מראש
היי מרילין
תוכלי בבקשה להסביר לי איך עושים את הסגירה של הארמדילו שלך
אבל שהמלית לא "תברח" לי החוצה...
אהה הכנתי מלית של גבינה - הבעל דרש! אבל
המלית בורחת לי כבר עכשיו בסידור איך היא לא תברח באפייה???
המלית שלי:
גבינה טוב טעם *2
ביצים*2
2 כפות קורנפלור
סוכר
צימוקים בשני צבעים
משהו לא בסדר במלית?
אוי הלוואי ותהיי כאן לענות לי ... לא יודעת מה לעשות???
תודה מראש
שלום מרילין, רציתי להודות על האתר המדהים. עד עכשיו רק העזתי להכינס ולהתפאל מהיופי שאת מציגה. והיום, אגרתי אומץ וניסיתי לעשות משהו מהמתכונים שלך. ולא סתם משהו, אלא המאפה האדמירלי :) כמו שאומרים על החיים ועל המוות. הית התמלא ריח נפלא של מאפיה איכותים והפנים התמלאו חיוכים מהטעם העדין והמתוק של המאפה. תודה רבה. אנה
תוסיפי כף אינטט פודינג ווניל תמצית תני לזה לחכות שיתגבש וביצה אחת
הוסף רשומת תגובה