~~ תפוחי אדמה ארמדילו ~~


תפוחי אדמה האלה תמיד חגיגיים ובכלום עבודה
טעמם מזכיר תפוח אדמה על המנגל - כך אמר דוד אלי
ומראש אני מציעה לשריין לפחות שניים לבן אדם..הם נעלמים מהר

והשם? ובכן, חברתי הדס, בעלת סטודיו ארמדילו לעיצוב תעשייתי
היא זו שהכירה לי את בעל החיי החינני הזה, לפני המון שנים
כשעוד עבדנו ביחד, וכשישבתי להכין את התפוחי אדמה...השם
קפץ לי מיד
..ארמדילוהדס, זה מוקדש לך

מצרכיםעשר תפוחי אדמה בינוניים מקולפיםצרור תימיןחצי צרור רוזמריןאופציה: עלי אוריגנו טרייםשליש כוס שמן זיתמלח גס

הכנהשותפים היטב את תפוחי האדמה
ומשרים אותם במים מומלחים 10 דקות
קוצצים את העשבים דק, ומערבבים אותם עם השמן זית והמלח
פורסים את התפוח אדמה לפרוסות, אבל לא עד הסוף
מברישים אותם בתערובת השמן כולל בעומק החריצים
מסדרים בתבנית אפיה ומחממים את התנור לחום בינוני
אופים כ- שעה, שעה וחצי או עד ששזוף ורך

2 comments:

סיגל אמר/ה...

סליחה על הבורות...כמה זה "צרור"? צרור תימין...אני קונה בחבילות פלסטיק שקוף -כמה לקחת?תודה!

חן דיין אמר/ה...

פשוט, קל להכנה וטעים.
לשואלת לגבי הצרור טימין - 3 או 4 ענפים.