pkeila
בשביל הטוניסאים - בקיילה זה התבשיל האולטימטיבי: הוא שמור לאירועים חשובים - וחובה על שולחן ראש השנה בקיילה מוצלחת צריכה להיות בגוון שחור עמוק עם הילה ירוקה וכמו שאבא שלי אומר: לא יקום מעדן משובח יותר מהשמן מנוע הזה
.
צבע השמן בסיום התהליך
. .מתחילים עם תמצית הבקיילה / תמצית האושר: בצרפת נהגנו להכין אותה מעלי תרד גדולים מאוד - כאן בארץ מכינים אותה מעלי סלק. את התמצית שומרים במקרר והיא נשמר היטב מספר חודשים בזכות הטיפול
המיוחד שהיא עוברת. כשרוצים להכין תבשיל בקיילה - מוציאים מהצנצנת 4 כפות והנה יש תבשיל בקיילה על האש
. .מתחילים עם תמצית הבקיילה / תמצית האושר: בצרפת נהגנו להכין אותה מעלי תרד גדולים מאוד - כאן בארץ מכינים אותה מעלי סלק. את התמצית שומרים במקרר והיא נשמר היטב מספר חודשים בזכות הטיפול
המיוחד שהיא עוברת. כשרוצים להכין תבשיל בקיילה - מוציאים מהצנצנת 4 כפות והנה יש תבשיל בקיילה על האש
.
בקיילה: תמצית האושר
.
מצרכים לתמצית הבקיילה
חצי קילו עלי מונגולד או תרד טריים
כוס שמן קנולה או חמניות
מלח
כוס שמן קנולה או חמניות
מלח
.
.
העלים בשלב ההתחלתי
...הככנה
שוטפים היטב את העלים ומסירים את הגבעולים הלבנים
חותכים אותם ל- 2 או 3 חלקים
במחבט גדולה על אש בינונית ושמים את כל העלים
ומתחילים לאדות, עד שאין נוזלים. התהליך לוקח הרבה זמן, מערבבים תוך
כדי עד שלא נשארים נוזלים בכלל. לאט לאט, כל הנפח של העלים מצטמק ומה שהיה ניראה כמו הר ירוק מצטמצם לכ- שליש אם לא פחות
שמים את השמן במחבת ומטגנים - מערבבים על אש קטנה
גם כאן התהליך קצת ארוך ויכול לקחת גם שעה
ממשיכים לערבב תוך מעיכת העלים, עד שנשאר רק עיסה שחורה שמשמיעה
צליל רשרוש במחבת / קרצ קרצ
ממליחים מעט ושומרים במקרר יחד עם שמן
חותכים אותם ל- 2 או 3 חלקים
במחבט גדולה על אש בינונית ושמים את כל העלים
ומתחילים לאדות, עד שאין נוזלים. התהליך לוקח הרבה זמן, מערבבים תוך
כדי עד שלא נשארים נוזלים בכלל. לאט לאט, כל הנפח של העלים מצטמק ומה שהיה ניראה כמו הר ירוק מצטמצם לכ- שליש אם לא פחות
שמים את השמן במחבת ומטגנים - מערבבים על אש קטנה
גם כאן התהליך קצת ארוך ויכול לקחת גם שעה
ממשיכים לערבב תוך מעיכת העלים, עד שנשאר רק עיסה שחורה שמשמיעה
צליל רשרוש במחבת / קרצ קרצ
ממליחים מעט ושומרים במקרר יחד עם שמן
.
.
.
העלים מטוגנים / מעוכים עד שנהפכים למחית
מצרכים לתבשיל הבקיילה
חצי קילו בשר לבישול ארוך חתוך לקוביות גדולות
אופציה: מעט בשר כבש או שומן כבש
מאתיים גרם שעועית לבנה גדולה / בובעס - שרויה לילה שלם
שלושה גבעולי נענע
עשר שיני שום קצוצים
חצי כפית קינמון
ארבע כפות תמצית בקיילה
מלח - פלפל
אופציה: מעט בשר כבש או שומן כבש
מאתיים גרם שעועית לבנה גדולה / בובעס - שרויה לילה שלם
שלושה גבעולי נענע
עשר שיני שום קצוצים
חצי כפית קינמון
ארבע כפות תמצית בקיילה
מלח - פלפל
.
.
הכנה
בסיר גדול שמים את כל המצרכים ומטגנים / מערבבים מספר דקות
מכסים במים ומבשלים כשעתיים - מוסיפים מים אם צריך
שמים על הפלאטה או בתנור ללילה שלם
מכסים במים ומבשלים כשעתיים - מוסיפים מים אם צריך
שמים על הפלאטה או בתנור ללילה שלם
לימדה אותי להכין - ארלט בן סימון שמלה / אישתו לשעבר של אבי
8 תגובות:
בשלב הראשון כאשר מאדים את העלים, האם עושים זאת בלי שמן / מים? תודה
שלום דיקלה,
בלי שמן ובלי מים, את תראי שהעלים מפרישים בעצמם המון נוזלים. זה בעצם העיניי, להוציא מהם את כל הנוזלים ואז הם מצטמקים
ורק אז עוברים לשלב הבא
האם את יודעת כמה מכילה שקית אחת של עלי סלק מהסוג שבלי חרקים? תודה
דיקלה, שתי חפישות יעשו את העבודה ב"ה
יצא מעדן.
הילדים אכלו את זה תוך 10 דקות וליקקו את האצבעות.
תודה
האתר שלך מראה כמה את אמיתית במתכונים ולא מפספסת שום פרט , אני ממוצא ותוניסאי ואני רוצה לומר שהמתכון הזה הוא בדיוק כמו שמכינים ....
כל הכבוד לך ...
כמה מים בערך צריך לשים צריך?
הי מרילין
תודה על האתר הנפלא והמתכונים, אני חייבת לא להסכים עם יפית, אני גם ממוצא טוניסאי ועושה את הבקיילה עם הוראות ישירות מסבתא שלי שתחי, שמקצרת לנו את ההליך ומכינה צנצנות של תמצית האושר לכל המשפחה, ובכן רציתי לציין ואולי זה רק אצלנו כיוון שאנחנו ג'רבאים, שלשלב השני, זה שאחרי התמצית, אנחנו מוסיפים כמה עלי נענע כפי שציינת אך בנוסף גם פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, שמיר, שום ומעט ג'ינגר טרי.
התבשיל הזה הוא אכן מעדן מעולם אחר. מי שהמציא אותו המציא את הטעם השישי :)
הוסף רשומת תגובה