~~ צלי בשר כַּמוּנִיָה ~~

Camounia

כמוניה הנו תבשיל בשר מהמטבח הטוניסאי. התבשיל רך וריחני והוא מכיל בעיקר
רסק עגבניות, הרבה שום והרבה כמון. אפשר לשלב בו אפונה או קוביות תפוחי אדמה. אני
אוהבת אותו בלי כלום. רק הוא והרוטב שלו
~
את הכמוניה אני מכינה מקוביות בשר שריר, או כמו שבתמונה הזו מפרוסות בשר
כתף (5 או 6). במקרה של הגשה בפרוסות, הכתף השלימה עוברת בישול מקדים וקירור
מלא לפני הפריסה: מבשלים כשעתיים את הבשר כנתח שלם בתוך ציר המורכב
ממים, סלרי, פלפל אנגלי, בצל שלם ומעט עלי דפנה. נותנים לו להתקרר לגמרי (עדיף
לשמור במקרר עד למחרת) וכשהנתח קר לגמרי, פורסים אותו
לפרוסות דקות. בשלב הזה אפשר להרכיב לו את הרוטב "כמוניה" או כל רוטב אחר
~
לקראת החגים הבאים עלינו לטובה אני אוהבת להכין בבישול מקדים מספר רב
של נתחים ואז לשמור במקפיא קופסאות קופסאות של  פרוסות בשר (כל קופסה
מכילה כמות לסעודה). כשאני מקפיאה, אני מקפידה שפרוסות הבשר תהינה מכוסות בציר
שלהן כדי שלא תתייבשנה ואז, לפי הצורך אני שולפת קופסה אחת ובמינימום טרחה יש
תבשיל בשר פרוס, כל פעם ברוטב אחר



מצרכים
קילו וחצי בשר מקוביות שריר או פרוסות כתף שעברו בישול מקדים
שמן זית
שתי כפות שום כתוש - משום טרי
כ- 300 גרם רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
אופציה: כפית או כף הריסה
כף יפה של כמון טחון
מלח - פלפל

הכנה
שמים בסיר רחב שמן זית (בנדיבות) ואת השום ומערבבים
עד שעולה ריח נעים - זהירות לא לשרוף
אם משתמשים בקוביות שריר "חי" מטגנים אותן מעט בשמן לפני שמוסיפים את השום
מוסיפים את הרסק, מערבבים, ואת הכמון
מוסיפים כוס מים, מלח פלפל ופפריקה ומערבבים
מסדרים את פרוסות הבשר על הרוטב ומוסיפים מים לדי כיסוי
מבשלים מכוסה על אש קטנטנה עד שהבשר רך
  אם חסרים נוזלים לפני שהבשר רך מוסיפים מעט מים
~
להגיש עם לחם, קוסקוס או אורז


3 תגובות:

מרינה גולדשטיין אמר/ה...

פעם ראשונה בבלוג....פשוט מדהים...! נשארת!

דניאל אמר/ה...

נראה מעולה. לגמרי כרגיל אצלך...

אורלי אמר/ה...

ואוו איזה כישרון מעורר התפעלות. מה זה בתמונה הראשונה (נראה כמו שוקולד לבן ממולא...) כמעט ליקקתי את המסך. יש לזה מתכון והסבר איך עושים? נראה מאוד מסובך