~~ קרקרים עם זיתים שחורים ותימין ~~

crakers aux olives noires et thym

כשהוחלט על מפגש נוסף (סוף סוף) עם הבנות  מהמטבח של איה  ידעתי שזה הזמן לנסות את הקרקרים שראיתי אצל פירולי  ולהביא אותם איתי. מצד אחד נשנוש קליל ולא מחייב  אגב פטפטת גם היא לא מחייבת, מצד שני חידוש שהייתי חייבת  לנסות. הרי  לא בכל יום פוגשים מתכון של קרקר עשוי שמן  זית ויין לבן



~
 הזית השחור (עדיף הסוג המרוקאי המכווץ) והתימין נותנים לו את  המגע ה- ים תיכונים והופכים אותו
לחלק מטאפס / מזה / אפריטיף מאוד מוצלח ליד המשקה

~
ניתן לגוון בטעמים של הקרקר, לדוגמה ללכת על שילוב של זיתים שחורים ואורגנו או רוזמרין, או, במקום זיתים שחורים לשים עגבניות מיובשות ואז ולהשתמש בשמן שלהן במקום השמן זית שרשום במקור. עגבניות מיובשות ורוזמרין זה שוס. אז באתי, אני, והקרקרים וגם פאי לימון (ההוא עם התסרוקת) וסלט גזר עם המון כוסברה



 מצרכים - כ- 40 קרקרים קטנים
מאתיים גרם קמח
כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
שישים מ"ל שמן זית
שישים מ"ל יין לבן
כפית גדושה תימין יבש או טרי
חצי חופן זיתים שחורים מגולענים קצוצים


הכנה
מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והמלח
מוסיפים את השאר ומערבבים למינימום
הכרחי - אם דביק מדי, אפשר להוסיף כף קמח או יותר
מקררים כשעה במקרר
מחממים את התנור ל- 180 מעלות
מרדדים לעובי דק יחסית
חותכים - אפשר עם חותכנים, אני מעדיפה עם גלגלת פיצה
מסדרים על גבי תבנית אפיה מרופדת נייר אפיה
מחוררת כל קרקר בעזרת מזלג לכל האורך
אופים כ- רבע שעה
משאירים בתנור לעוד רבע שעה כשהתנור כבוי

crakers en Francais: voir chez madame piroulie
(-:

5 תגובות:

הדר אמר/ה...

איזה יופי!
אם אספיק - אצרף לתפריט ליומהולדת של הבנים.

אנונימי אמר/ה...

מקסים! נקרא ונראה טעים ביותר.
שאפו!

טליה

אנונימי אמר/ה...

מרננות :
כדרכך הקרקרים נראים נפלא בתמונות ♥
ונשמעים ממש מצוינים .

חנה אמר/ה...

הכנתי ויצא טעים מאד! במקום יין השתמשתי במים ומעט חומץ בלסמי. תודה תודה על המתכון!

אסתי ממליצה אמר/ה...

צריך להכין אותם. נפלא.
מומלץ אצלי בפנאי.