איזה טעים..איזה עסיסי...וכמה מהר המגש נעלם מהשולחן
אני רושמת לעצמי: בפעם הבאה להכפיל כמויות
~
בספר "טעם של בית" של אביגיל מייזליק ראיתי מתכון
שמייד סיקרן אותי: מתבלים תפוחי האדמה בשמן זית, שום ועשבי תיבול
שמייד סיקרן אותי: מתבלים תפוחי האדמה בשמן זית, שום ועשבי תיבול
ואחר כך אופים בתנור. אבל מה? לתוך מגש האפיה של תפוחי האדמה
יוצקים מרק עד שהם מצופים, ואז אופים עד שרוב הנוזלים מתאדים והתפוחי
אדמה רכים מאוד וזהובים. אז ניסיתי. והם באמת יוצאים
רכים וזהובים: תענוג בטעם של בית
אדמה רכים מאוד וזהובים. אז ניסיתי. והם באמת יוצאים
רכים וזהובים: תענוג בטעם של בית
מצרכים
שמונה מאות גרם תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
ארבע כפות עשבי תיבול קצוצים: אני שמתי כוסברה תימין ורוזמרין
שתי כפות שמן זית
ארבע שיני שום כתושות - אני שמתי יותר
מלח פלפל
שלוש כוסות מרק - הכנתי מרק פיטריות מאבקה
שלוש כוסות מרק - הכנתי מרק פיטריות מאבקה
הכנה
מערבבים את תפוחי האדמה עם השמן זית, עשבי תיבול המלח והפלפל
מסדרים אותם על מגש אפיה בשיכבה אחידה
יוצקים את המרק לתבנית ואופים כ- 50 דקות
עד שרוב הנוזלים מתאדים ותפוחי האדמה רכים מאוד וזהובים
עד שרוב הנוזלים מתאדים ותפוחי האדמה רכים מאוד וזהובים
7 תגובות:
זה נשמע לי כמו משהו שהולך להיות מוגש אצלנו בימים הקרובים - חייבת לנסות.
נשמע באמת מעולה אבל איזה עשבי תבלין יכול להחליף את הכוסברה??
תודה מראש
הי מרילין
תודה על המתכון
נשמע טעים ומעניין
האם הכמות 3 כוסות מרק לא גדולה מדי ?
תודה רבה
המתכון נשמע ממש מעולה
הנה עוד מתכון לצ'יפס בטטה! שווה לנסות!
הי מרילין
זו הטייסת שלקחה אותך לאשקלון, זוכרת?
האם מכסים את תפוא
שבת שלום
ליזט
שלום לך טייסת
לא, לא נכסים
אפצי
אפשר לבשל במקום לאפות
הוסף רשומת תגובה