~~ תפוחי אדמה בטעם של בית ~~

איזה טעים..איזה עסיסי...וכמה מהר המגש נעלם מהשולחן
אני רושמת לעצמי: בפעם הבאה להכפיל כמויות
~
בספר "טעם של בית" של אביגיל מייזליק ראיתי מתכון
שמייד סיקרן אותי: מתבלים תפוחי האדמה בשמן זית, שום ועשבי תיבול
ואחר כך אופים בתנור. אבל מה? לתוך מגש האפיה של תפוחי האדמה
יוצקים מרק עד שהם מצופים, ואז אופים עד שרוב הנוזלים מתאדים והתפוחי
אדמה רכים מאוד וזהובים
. אז ניסיתי. והם באמת יוצאים
רכים וזהובים: תענוג בטעם של בית


מצרכים
שמונה מאות גרם תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
ארבע כפות עשבי תיבול קצוצים: אני שמתי כוסברה תימין ורוזמרין
שתי כפות שמן זית
ארבע שיני שום כתושות - אני שמתי יותר
מלח פלפל
שלוש כוסות מרק - הכנתי מרק פיטריות מאבקה


הכנה
מערבבים את תפוחי האדמה עם השמן זית, עשבי תיבול המלח והפלפל
מסדרים אותם על מגש אפיה בשיכבה אחידה
יוצקים את המרק לתבנית ואופים כ- 50 דקות
עד שרוב הנוזלים מתאדים ותפוחי האדמה רכים מאוד וזהובים

7 תגובות:

הדר אמר/ה...

זה נשמע לי כמו משהו שהולך להיות מוגש אצלנו בימים הקרובים - חייבת לנסות.

אנונימי אמר/ה...

נשמע באמת מעולה אבל איזה עשבי תבלין יכול להחליף את הכוסברה??
תודה מראש

אנונימי אמר/ה...

הי מרילין

תודה על המתכון
נשמע טעים ומעניין
האם הכמות 3 כוסות מרק לא גדולה מדי ?

תודה רבה

אנונימי אמר/ה...

המתכון נשמע ממש מעולה
הנה עוד מתכון לצ'יפס בטטה! שווה לנסות!

ליזט אמר/ה...

הי מרילין
זו הטייסת שלקחה אותך לאשקלון, זוכרת?
האם מכסים את תפוא
שבת שלום
ליזט

מרילין איילון אמר/ה...

שלום לך טייסת
לא, לא נכסים
אפצי

אנונימי אמר/ה...

אפשר לבשל במקום לאפות