cornes de brike farcies a la salade de thon
עלי בריק (או סיגר) תמיד יש לנו במקפיא ולרוב הם משמשים ל- "בריק א לוף" שהם ארוחת הערב הכי פופולרית כאן.
הפעם העלים הנ"ל אפויים מראש כשהם מלופפים סביב קונוס ממתכת (קניתי אותם
במחיר שווה לכל נפש בחנות לכלים ח"פ) והם נשמרים בקופסה אטומה עד לרגע לפני הארוחה
במחיר שווה לכל נפש בחנות לכלים ח"פ) והם נשמרים בקופסה אטומה עד לרגע לפני הארוחה
שאז, הם מתמלאים בסלט טונה רענן. אפשר כמובן למלא בעוד מליות טעימות ופיקאנטיות כגון מוס סלמון, קרם גבינה מתובלת או אפילו פטה כבד. ואפשר גם למלא במלית מתוקה - קצפת ופירות למשל
~
~
את המנה הזו אני הגשתי בערב שבת כמנת דג בשביל הילדים שלא אוכלים דגים שרואים להם את העיניים
הכנה של עלי הבריק
מוציאים את חבילת העלים מהמקפיא ומוציאים את העלים מהאריזה
העלים מפשירים תוך מספר דקות
חותכים כל עלי לחצי בעזרת גלגלת או מספריים
משמנים מעט בשמן את הקונוסים
מלפפים כל חצי עלה סביב הקונוס - ראו תמנות
מברישים בביצה, מפזרים שומשום וקצח
מניחים על גבי נייר אפיה על תבנית אפיה
ואופים בחום בינוני עד להזהבה קלה
מקררים ומשחררים מן הקונוס בצורה מעט סיבובית
לפני ההגשה ממלאים בסלט טונה
מקררים ומשחררים מן הקונוס בצורה מעט סיבובית
לפני ההגשה ממלאים בסלט טונה
סלט טונה טעים ורענן
מערבבים יחד: קופסת טונה מסוננת, כף מיונז, כפית
חרדל (אני אוהבת את זו עם הגרגירים) ביצה קשה חתוכה לקוביות, מלפפון
ירוק קלוף וחתוך לקוביות, חצי חופן גזר מגורד, מלח ופלפל
חרדל (אני אוהבת את זו עם הגרגירים) ביצה קשה חתוכה לקוביות, מלפפון
ירוק קלוף וחתוך לקוביות, חצי חופן גזר מגורד, מלח ופלפל
conus:
demies feuilles de brique roulees sur cone puis badigeonees d'oeuf et parsemees de sesame et nigelle puis enfournees
salade: 1 petites boite de thon, 1 cas de mayo, 1 cac de moutarde, un concombre epluche et coupe en cube, un peu de carottes rapee, 1 oeuf dur en cube, sel et poivre
5 תגובות:
מרננות :
רעיון נהדר מקורי ומוצלח מאד .
שוב התלהבתי משולחן השבת ומכל התמונות הנפלאות .
רעיון נפלא, וזה נראה יפה וגם טעים. אני לא יכולה לחכות להכין את זה!!!
קודם כל תודה, שנה טובה וחן חן על המתכונים היפים.
התלהבתי ממראה הקונוס והכנתי עם מלית טונה.
לקח בערך שעה עד שהתיישבנו לאכול (קידוש נטילת ידים וכו') וכשכבר טעמנו מהקונוסים הם איבדו מה"קריספיות" שלהם.
מה אפשר לעשות?
כמה זמן אפשר להכין את הקונוסים מראש ללא מילוי? ואיך לשמור. תודה
במה עוד אפשר למלא ?
האם אפשר גם בעוף מוקפץ?
הוסף רשומת תגובה