~~ עוגת סברינה ~~

Gateau Savarin - baba au rhum
אחד הפוסטים הראשונים בבלוג היה על עוגת סברינה אישית
שמאז הכנתי כאלה עוד הרבה פעמים. שם, מדובר בבצק שמרים
עשיר שעובר אפיה ואחר כך טבילה בסירופ ולבסוף ממולא בקצפת. יאמי. זה
בעצם כמעט המתכון הקלאסי של הסברינות, כמו שהוא מופיע
בספרים המקצועים. אבל לפני כ- שבועיים
תוך שבאתי להגיד שלום לקיצי (תמיד כיף לבקר אצלה) עיניי
ראו מחזה נפלא..עוגה....... ומעליה הררי קצפת. קראו לה גם סברינה. איך
אפשר להישאר  אדיש מול דבר שכזה? קראתי מהר את רשימת המצרכים
שמחתי לראות שאת הכל יש לי ממש בהישג יד
וקדימה - לכבוד שבת קודש! י
מדהים כמה אנשים יכולה עוגה אחת לשמח 

~
קבלו, עוגת סברינה
עם הררי קצפת
~
להכין שנית בראש השנה - במנות אישיות. דחוף

שימו לב לאופן ההכנה
מכינים בלילה (פשוט מערבבים) ואופים אותה
כשהיא יוצאת מהתנור שופכים עליה חצי כוס מים
מהברז וסירופ שהתקרר
ואז העוגה שותה את הכל, מתנפחת ונהיית ספוגה ואוורירית
מורחים שיכבה נדיבה של ריבת תות טובה על העוגה
ומקשטים בקצפת מעל. הררי קצפת. וגם בקצת דובדבנים


לעיסת העוגה

גביע יוגורט בנפח 200 מל
חצי כוס סוכר
שתי ביצים
שקית אבקת אפייה
כוס קמח - 140 גר

לסירופ
חצי בקבוקון תמצית רום - אני שמתי רק רבע
כוס סוכר +  כוס מים

למריחה על העוגה
שתיים שלוש כפות ריבת תות - אני שמתי יותר..אולי 5 - 6

לציפוי
שני מיכלים של שמנת מתוקה - 500 מל
שלוש כפות סוכר


אופן ההכנה
מכניסים את כל מצרכי עיסת העוגה לקערה ומערבבים היטב לעיסה אחידה
יוצקים את העיסה לתבנית עגולה מספר 26 משומנת
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות
~
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ
מכניסים את כל מצרכי הסירופ לסיר
מביאים  לרתיחה מכבים את האש ומצננים
~
מוציאים את העוגה המוכנה מהתנור יוצקים עליה כוס מי ברז
מצננים ויוצקים גם את הסירופ שצונן
לאחר שהעוגה ספגה את כל הנוזלים
מחממים מעט את הריבה ומורחים על העוגה
~
מקציפים את השמנת מתוקה עם הסוכר לקצף יציב
מצפים את העוגה
מקשטים בדובדבנים ומכניסים למקרר



מתכון של רות יולס

gato savarin
melanger 1 yaourt 200 ml + 2 oeufs + 140 g de farine + 1 sachet de levur + 1/2 verre de sucre
enfourne a four prechaufe 180 degres pour 20 minutes.
a la sortie verser 1/2 verre d'eau + le sirop refroidi.
~
le sirop: ebouilanter 1 verre d'eau et un verre de sucre + un peu d'essence de rhum. refroidir
~
etaler une fine couche de confiture de fraise sur le gato impregne de sirop
decorer avec chantilli et cerises.

וכאן בגרסה אישית

6 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מרננות :
יפיפיה יצאה לך הסברינה בטח בטעם משובח .
תמיד תענוג אמיתי לשוטט בבלוג שלך .

מאיה אמר/ה...

המתכון מעולה. אני מכירה אותו. ואצלך תמיד העוגות נראות כמו מלכות.

יפיפה.

אנונימי אמר/ה...

מרילין כמו שכבר סיפרתי לך העוגה הזו מלאת זיכרונות טובים..היא יצאה לך פשוט מלכה עם כתר לבן...
אגב פה זה ניקרא בבה או רום...
שתהיה לכם שבת נהדרת♥
שונטל

הדר אמר/ה...

בד"כ אני לא אוהבת סברינה, אבל אחרי ההפוסט הזה - אני חייבת להכין אחת....והעיצוב הזה מקסים לבלוג!

אסתי אמר/ה...

אפשר להכין אותה כפרווה?

me אמר/ה...

אם אני רוצה להכין בתבנית מרובעת?
איזה גודל צריך?