זה החמין שאמא הייתה מכינה בצרפת, וזה החמין הראשון שלמדתי להכין
בשר ושעועית אדומה שמתבשלים המווון זמן ביחד ברוטב סמיך וטעים...יחד עם תפוחי אדמה שחומים..כמה טוב שיש חורף. לאכול בכף..או לטבול את החלה פנימה..תרגישו בבית
בשר ושעועית אדומה שמתבשלים המווון זמן ביחד ברוטב סמיך וטעים...יחד עם תפוחי אדמה שחומים..כמה טוב שיש חורף. לאכול בכף..או לטבול את החלה פנימה..תרגישו בבית
מצרכים
חצי קילו שעועית אדומה - שרוייה לילה שלם במים
קילו בשר לבישול ארוך - שריר למשל
אופציה טעימה: כמה מרגזים
חמש תפוחי אדמה שלמים מקולפים
שני בצלים קצוצים
עשר ויותר שיני שום קצוצות או חצויות
כף כמון טחון
כף מרק עוף
כף פפריקה אדומה
פלפל חריף שלום - ירוק או אדום
כוס יין אדום יבש - אופציה
חמש כפות גדושות רסק עגבניות
מלח - פלפל שחור גורס
קילו בשר לבישול ארוך - שריר למשל
אופציה טעימה: כמה מרגזים
חמש תפוחי אדמה שלמים מקולפים
שני בצלים קצוצים
עשר ויותר שיני שום קצוצות או חצויות
כף כמון טחון
כף מרק עוף
כף פפריקה אדומה
פלפל חריף שלום - ירוק או אדום
כוס יין אדום יבש - אופציה
חמש כפות גדושות רסק עגבניות
מלח - פלפל שחור גורס
כוסברה לזרייה לפני הגשה
הכנה
מזהיבים בשמן נדיב את הבצל, מוסיפים את השום
את התבלינים ואת הבשר ומערבבים היטב מספר דקות
מוסיפים את השעועית, את הרסק עגבניות ומערבבים עוד מספר דקות
מוסיפים את היין האדום, מים לכיסוי ויותר ומביאים לרתיחה
מבשלים עם מכסא על ביעבוע עדין שעה וחצי
מניחים מעל התבשיל את תפוחי האדמה, ואת הפלפל החריף
ממליחים ומפלפלים שוב, מביאים לרתיחה ומכסים
מבשלים עוד כחצי שעה ומעבירים לפלטה או לתנור
ל- 12 שעות לפחות
את התבלינים ואת הבשר ומערבבים היטב מספר דקות
מוסיפים את השעועית, את הרסק עגבניות ומערבבים עוד מספר דקות
מוסיפים את היין האדום, מים לכיסוי ויותר ומביאים לרתיחה
מבשלים עם מכסא על ביעבוע עדין שעה וחצי
מניחים מעל התבשיל את תפוחי האדמה, ואת הפלפל החריף
ממליחים ומפלפלים שוב, מביאים לרתיחה ומכסים
מבשלים עוד כחצי שעה ומעבירים לפלטה או לתנור
ל- 12 שעות לפחות
מגישים עם כוסברה קצוצה מעל
3 תגובות:
ממתין להכנס לתנור, בסיר זה כבר נראה מעולה, הלכתי על הכל רק בלי היין .
תודה רבה על המתכון
מעולה! ספר איך יצא!
הכנתי ויצא מעולה
הוסף רשומת תגובה