~~~~~~ קינואה בגזר, פטרוזיליה ושומשום ~~~


תוספת טעימה לצד מנת בשר, או ארוחה שלמה לממהרים
בכל מקרה מדובר כאן במנה בריאה, מזינה ומפתעיה בטעם ובמרקם
מפליא איך הטעם האגוזי של הקינואה מדבר עם זה של השומשום הקלוי



.
מצרכים
בצל קצוץ דק
גזר מגורד דק
חצי כפית בהרת
כפית מרק עוף
כוס וחצי קינואה
שלוש כוסות מים רותחים
~
שלוש כפות שומשום
גזר מגורד דק
חופן פרטוזיליה קצוצה
מלח - פלפל
שתי טיפות שמן שומשום



הכנה
מטגנים בצל בשמן עד שמזהיב
מוסיפם את הגזר המגורד ומערבבים מספר דקות
מוסיפים את הקינואה ואת התבלינים ובוחשים שתי דקות
מוסיפים את המים הרותחים, מכסים
ומורידים ללהבה הנמוכה ביותר מבשלים 20 דקות
~
בקערה, שמים את הגזר המגורד ואת הפטרוזיליה
במחבט שמים מעט שמן שומשום וקולים את השומשום
שמים את השומשום בקערה עם הגזר, מתבלים ומערבבים


הרכבת המנה
בכל צלחת שמים כ- 4 כפות קינואה, ומעל מעט מתערובת הגזר

אין תגובות: