לעוגיות אלו טעם שוקולדי מודגש והן זוכות לאהבה דווקא בקרב הגדולים יותר. התוספת של הקוקוס במתכון נותנת לעוגיות פריכות נעימה, ובכלל עוגיות אלה הן מן המשובחות שבעוגיות שוקולד
כ- 60 עוגיות
מצרכים
200 גרם חמאה רכה
1/2 סוכר חום כהה
2 כפיות תמצית וניל
2 ביצים
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
1/2 כוס אבקת קקאו משובח
כוס שבבי קוקוס
250 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
הכנה
מחממים תנור לחום נמוך - 160
שמים בקערת המערבל את החמאה, הסוכר ותמצית הוניל ומקציפים
חמש דקות לתערובת תפוחה ובהירה
חמש דקות לתערובת תפוחה ובהירה
תוך כדי פעולת המכשיר, מוסיפים בהדרגה את
הביצים, אחת אחת, עד שהן נבלעות בתערובת
מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקקאו, הקוקוס והשוקולד
ומערבבים לתערובת אחידה
מניחים בתבנית על נייר אפיה כף שטוחה מהתערובת
ומשתיחים קלות לצורת עיגול
חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת כשמקפידים על מרווח של 3 ס"מ בין העיגולים
אופים 15 דקות עד שהעוגיות מתייצבות
הביצים, אחת אחת, עד שהן נבלעות בתערובת
מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקקאו, הקוקוס והשוקולד
ומערבבים לתערובת אחידה
מניחים בתבנית על נייר אפיה כף שטוחה מהתערובת
ומשתיחים קלות לצורת עיגול
חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת כשמקפידים על מרווח של 3 ס"מ בין העיגולים
אופים 15 דקות עד שהעוגיות מתייצבות
~~
מתכון של ישראל אהרוני ורפי כהן - מתוך אופים בבית
4 תגובות:
מרילין שבוע טוב מאשרי
אהבתי הכל הדף עשיר בתמונות מקסימות מתכונים מגרים בראבו בראבו
מאחלת לך שתוכלי להכין לאמא שימחה ראויה כמו שאת יודעת להכין והכי חשוב עם המון אהבה בריאות מאלן...
teut
mes voeux pur ta maman
bissssss
Merci ma Chantal, toujours tes mots me rechauffent le coeur...
et puis j'ai encore ta voie dasn mes oreilles (-:
מרילין, הבלוג שלך ממש יפה ומעורר רצון לאפות ולבשל..
האם החמאה בעוגיות ההלו צריכה להיות מומסת לפני הערבוב? בגלל שכאשר עשיתי עם חמאה רכה זה לא נהיה תערובת תפוחה..
מעניין. יצא לנו ממש טעים ובצורה הנכונה אפילו שהמרנו את המרגרינה לשמן ומים ובחשנו הכל יחד בלי הפרדה והקצפה :)
תודה לך! נהיינו חסידים של הבלוג שלך
הוסף רשומת תגובה