Tarte au fromage
הגרד של לימון..הוא שמוסיף המון
עוגה מעולה בטעם גבינה עשיר שלא מסגיר את ה- 5 דקות הכנה. כולם בבית אוהבים אותה...אבל בשביל יעל הקטנה זו חגיגה
הכנה
~
עם שבועות בפתח החלטתי להוציא את עוגות הגבינה מהמזווה (עמוק עמוק בתוך הבלוג), כי יש מתכונים שם ממש שווים. קבלו את הראשון, פאי גבינה קל להכנה, עם מצרכים שיש בכל בית. תיהנו!
אגב, קראתי לו פאי, אבל הוא לא כזה שטוח. אם תכינו בתבנית 28, הוא יהי כמו פאי ממש, אם תכינו בתבנית 24 הוא יהי גבוה כעוגה!
אגב, קראתי לו פאי, אבל הוא לא כזה שטוח. אם תכינו בתבנית 28, הוא יהי כמו פאי ממש, אם תכינו בתבנית 24 הוא יהי גבוה כעוגה!
עוגה מעולה בטעם גבינה עשיר שלא מסגיר את ה- 5 דקות הכנה. כולם בבית אוהבים אותה...אבל בשביל יעל הקטנה זו חגיגה
מצרכים לבצק
מאה גרם חמאה חתוכה לקוביות
חצי כוס סוכר
כוס וחצי קמח
כפית וחצי אבקת אפיה
ביצה
מצרכים למלית
שבע מאות חמישים גרם גבינה לבנה 5%
חצי כוס סוכר
שלוש ביצים
שתי כפות קמח
כף קורנפלור
כפית תמצית וניל
גרד של לימון אחד
הכנה
מחממים את התנור ל- 180 מעלות
שמים את כל מרכיבי הבצק פרט לביצה בקערה
ומשפשפים את החמאה בתוך התערובת עד שנוצרים פירורים
ומשפשפים את החמאה בתוך התערובת עד שנוצרים פירורים
מוסיפים את הביצה, מערבבים מעט
משטחים את הבצק קודם לדפנות ואז על התחתית
שומרים במקפיא
שומרים במקפיא
~
באותה קערה מערבבים את כל חומרי המלית
ויוצקים על הבצק אופים בין 45 ל- 55 דקות
עד שהבצק הופך להיות שחום בקצוות ועל המלית
הלבנה מתחילות להופיע בועות קטנות
ויוצקים על הבצק אופים בין 45 ל- 55 דקות
עד שהבצק הופך להיות שחום בקצוות ועל המלית
הלבנה מתחילות להופיע בועות קטנות
הערה
אפשר לאפות אותה בתבנית 26 או 24 אם רוצים אותה יותר גבוה
מתכון של מאיה מתוך בצק אלים עם טיפה שינויים
tarte au fromage
plat 26 cm ou 24 si on veut plus haut
verre: 240 ml
rechauffer four a 180 degres
.
verre: 240 ml
rechauffer four a 180 degres
.
la pate:100 gramme de beurre en morceau
1/2 verre de sucre
1 1/2 verre de farine
1 1/2 de cas de levure
1 oeuf melanger
.
melanger farine+sucre +levure
rajouter beurre et emietter
mettre oeuf et former une boule
mettre sur le plat (dabor les bord et apres le millieu)
congeler
1/2 verre de sucre
1 1/2 verre de farine
1 1/2 de cas de levure
1 oeuf melanger
.
melanger farine+sucre +levure
rajouter beurre et emietter
mettre oeuf et former une boule
mettre sur le plat (dabor les bord et apres le millieu)
congeler
creme fromage
750 g de fromage 5%
1/2 verre de sucre
3 oeufs
2 cas de farine
1 cas de farine de mais
1 cac de vanille
1 epluchur de citron grate
.
melanger le tout, verser dans le moule et
enfourne entre 45 et 55 minutes:
750 g de fromage 5%
1/2 verre de sucre
3 oeufs
2 cas de farine
1 cas de farine de mais
1 cac de vanille
1 epluchur de citron grate
.
melanger le tout, verser dans le moule et
enfourne entre 45 et 55 minutes:
8 תגובות:
אוף יצא לי נורא חמוץ
השתמשתי בדינה המיוחדת לאפיה של תנובה
בפעם הבאה אנסה עם דבינה רגילה יש מספיק סוכר במתכון לדעתך ? בכל מתכוני עוגות הגבינה שראיתי יש לפחות כוס סוכר
הממ. ניראה לי שזה באמת עניין של טעם, עשיתי את העוגה לא פעם, ולנו טעים מאוד הטעם הגבינתי. וגם בדקתי עכשיו במקור, אולי יש טעות הקלדה, אבל לא.
מציעה לך פשוט בפעם הבאה להוסיף עוד רבע..או אולי שליש כוס סוכר נוסף אם יותר טעים לך כך
בהצלחה!
(לא יודעת לגבי הטעם של גבינת האפיה של תנובה)
הבצק יצא מעט קשה מדי, אולי כדאי להוסיף חמאה
חוץ מזה העוגה מצוינת, המילוי מעולה! שמתי טיפה פחות מגרד של לימון קטן וזה יצא מושלם!!
תודה!!
שמחה שיצא לך מושלם - כמה שהכנתי אותה, אף פעם לא שיניתי כמויות ותמיד יצא מדויק
מרילין ה' יברכך! הכנתי את העוגה לחג סוכות - היו לנו אורחים - וכולם התלהבו! איזה מתכון מצוין - קל, טעים, זול במחיר ובקלוריות. תודה. שמחה
מרילין נורא אוהבת את הבלוג שלך-המתכונים,התמונות,האוירה-הכל פיצוץ.ובקשר לעוגה-מצוינת.קלה להכנה טעימה מאוד,זולה-מה עוד אפשר לבקש מעוגת גבינה?
אפשר לאפות אותה בתבנית פאי? או שזה קטן מידי
תודה על המתכון.
אפיתי את העוגה לשבועות. כלומר התכוונתי שהיא תאכל בשבועות אבל היא נגמרה כבר בשבת. אני לא אוכלת מאכלי חלב אז הסתפקתי בטעימת פירורון והיא הזכירה לי את עוגת הגבינה האהובה של אמא שלי. האיש והילדים אכלו ונתנו לחברים והשאירו תבנית ריקה מפירורים.
הוסף רשומת תגובה