צילום: תומר בורמד, סגנון נעה קנריק |
בשנה שעברה התקיימה תחרות מתכונים לשבועות במגזין טעימות של עיתון משפחה: פשטידות ועוגות רבו אחד עם השני ונאלצתי להכריח מי צודק יותר (-:
העוגה הזו הייתה צודקת לגמרי - אהבתי את הטעם המיוחד שהעניקה הריקוטה, אהבתי את הטעם הקלאסי, אהבתי את השכבה הנדיבה של קצפת מעל. אני מאמינה שגם אתם תוהבו אותה.
מתכון של שור שרה.
העוגה תופחת מאוד במהלך האפיה, כדי להגביע את השוליים בעזרת נייר אפיה סביב סביב.
מצרכים לעוגה בכותר 28 או תבנית מלבנים חד פעמית בינונית
750 גרם גבינת ריקוטה 5%
6 כפות קורנפלור6 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל (חצי חבילה של 80 גרם)
1.5 שמנת חמוצה (300 גרם)
1.5 כוסות סוכר
6 חלמונים
6 חלבונים
1/2 כוס סוכר
לציפוי:
2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
6 כפיות סוכר1.5 כוס חלב
1.5 חבילות אבקת אינסטנט פודינג וניל
מכניסים לקערה גדולה את הגבינה, הקורנפלור, האינסטנט פודינג וניל,
השמנת החמוצה, 1.5 כוסות הסוכר והחלמונים ומערבבים היטב.
מקציפים את החלבונים עם ה- 1/2 כוס סוכר עד לקצף יציב, מקפלים אותם
לתוך תערובת הגבינה ויוצקים את הבלילה לתבנית.
אופים 10 דקות בחום של 200 מעלות, מעבירים סכין בשולי העוגה, בצמוד
לדפנות, מנמיכים את החום ל- 150 ואופים עוד שעה, שעה וחצי (העוגה צריכה להיות יציבה ומעט רוטטת במרכז. מכבים ונותנים לעוגה להתקרר
בתנור.
מצפים: מקציפים יחד את כל מרכיבי הציפוי ומורחים על העוגה הקרה.
מקשטים בפירות העונה.
5 תגובות:
מעולה, בדיוק קניתי ריקוטה!
זה לתבנית עם חור באמצע או 28 רגילה?
רגיל, בלי חור (-:
בהצלחה!
כמה מלכותית ויפה :)
מאחלת חג שבועות שמחחח
איזו גבינה יכולה להחליף את הריקוטה
גבינה לבנה לדעתי, אבל הטעם של הריקוטה כאן משמעותי, לא הייתי מחליפה אותו
הוסף רשומת תגובה