מצרכים למילוי
חצי קילו בשר טחון
צרור כוסברה קצוצה
כוס אורז שעבר חליטה קצרה
מלח / פלפל / אגוז מוסקט / קינמון / כמון
שלוש כפות שמן
עגבניה מקולפת קצוצה או קופסה קטנה של רסק עגבניות
בצל קצוץ
צרור כוסברה קצוצה
כוס אורז שעבר חליטה קצרה
מלח / פלפל / אגוז מוסקט / קינמון / כמון
שלוש כפות שמן
עגבניה מקולפת קצוצה או קופסה קטנה של רסק עגבניות
בצל קצוץ
מצרכים לרוטב
שמן
בצל קצוץ
קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות משומרות
או כ- שש עגבניות מגורדות + קופסה קטנה של רסק
כוס מים
פפריקה אדומה / כורכום / מלח / פלפל / כפית סוכר
שמן
בצל קצוץ
קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות משומרות
או כ- שש עגבניות מגורדות + קופסה קטנה של רסק
כוס מים
פפריקה אדומה / כורכום / מלח / פלפל / כפית סוכר
הכנת הירקות
פלפלים - מסירים את הכובע, שוטפים בפנים וממלאים שלושת רבע גובה
קישואים - מרוקנים עם קישואון, מוסיפים את התוכן למילוי וממלאים כנ"ל
עגבניות - מרוקנים בעזרת כפית, מוסיפים את התוכן למילוי וממלאים
מסדרים את הירקות בצפיפות בתבנית אפיה
אם נותר מקום, מניחים תפוח אדמה
הכנת הרוטב
מכניסים את כל המצרכים לסיר, מבשלים כ- 10 דקות
אפיה
שופכים את הרוטב על הירקות וביניהם ומכסים ברדיד אלומיניום
אופים בחום בינוני גבוה כשעה, מסירים את הרדיד
אופים על חום גבוה עוד כ- רבע שעה
עלי סלק ממולאים
חולטים את עלי הסלק וקוטמים שליש מהגבעולים, וקוצצים אותם
מסדרים את העלה על משטח עבודה, ממלאים במלית בשליש התחתון של עלה, מגלגלים, סוגרים ומסדרים בתבנית שטוחה
מפזרים בתבנית את הגבעולים הקצוצים, מכסים את התבנית בעגבניות מגרדות, מטפטפים לימון, מפזרים מעט סוכר
אופים עם כיסוי כ- 40 דקות ועוד 10 דקות בלי כיסוי
כרוב ממולא
על מנת לרכך את עלי הכרוב לקראת הגילגול ישנן שתי שיטות. אחת היא לטבול כרוב שלם במים רותחים ולבשל כמה דקות השנייה היא להקפיא את הכרוב יממה שלמה - ההקפה מרככת את העלים
וגורמת להיפרדות קלה
המשך הטיפול רגיל - פורסים ומגלגלים כמו בעלי סלק
כאן, בישלתי את הרוטב בתוך סיר שיכול להיכנס לתנור, והוספתי עליו את עלי הכרוב יחד עם העגבניות וגם תפוחי אדמה את הסיר העברתי לתנור - עם המכסה שלו לשעה ועוד כרבע שעה בלי מכסה
3 תגובות:
היי ובוקר טוב
רציתי לדעת מה זה אורז שעבר חליטה קצרה?
בתודה מראש
הילה
הכנסתי אותם למים רותחים לכ- 5 דקות והוצאתי לסינון
(-:
תודה שביקרת
הי מרילין,
תתחדשי על הלוק החדש של הבלוג,
כיף פה כרגיל (:
2 שאלות-
1.לאיזה כמות אפשר להוריד את הבשר והאורז אם אני רוצה למלא רק 5 גמבות?
2.אני בהריון ב"ה, ולא מסוגלת להתקרב לפפריקה ועדיף גם לא לכורכום...
איך את מציעה לתבל את הרוטב?
הוסף רשומת תגובה