~~ עוגת בננות ~~


עוגת בננה עם תוספת שוקולד צ'יפס - להגיש על יד תה ריחני
עוגת פשוטה וטעימה שמנצלת בננות בשלות
אני אופה בשתי תבניות אנגליש קייק
וכשהן יוצאות מהתנור - אחת אורזת היטב ומקפיאה
כך שבשעת הצורך, יש לי עוגה חדשה בכלום עבודה
מצרכים
שתי כוסות קמח
כוס סוכר
כפית אבקת אפיה
כפית סודה לשתייה
כפית מלח
כפית קינמון
שני ביצים
חצי כוס שמן
ארבע בננות רכות מאוד ומעוכות

הכנהמערבבים בקערה את כל החומרים היבשים
מוסיפים את כל החומרים הרטובים / לחים ומערבבים
משטחים בתבנית אפיה - אפשר גם תבנית שקעים - מאפינס
אופים בחום בינוני עד שמזהיב

גיווניםאפשר להשקיע בתבניות - לפני האפיה - קוביות של
שוקולד מריר או חופן שוקולד צ'פס
אפשר להוסיף לבלילה רבע כפית ציפורן

8 תגובות:

Mor אמר/ה...

ניסיתי ויצא טעים ביותר!
עדין ולא מתוק מדי והשוקולד למעלה מוסיף המון.

מרילין איילון אמר/ה...

תודה מור - אני חושבת בידיוק כמוך
(-:

מרילין איילון אמר/ה...

תודה מור - אני חושבת בידיוק כמוך
(-:

Moru אמר/ה...

טוב העוגה הזו כבר הפכה למבוקשת בקרב המשפחה והצוות בעבודה...
ניסיתי גם עם אגוזי מלך בתערובת ויצא טעים מאוד (ומעט ציפורן גם הוסיף) ובפעם אחרת הכנסתי את השוקולד לתוך התערובת במקום מלמעלה, יוצא קצת מתפורר אבל טעים מאוד.
יופי של עוגה!

אנונימי אמר/ה...

עשיתי את העוגה כבר כמה פעמים, ממש אחלה. אני שם המון קינמון ומוסיף נשיקות שוקולד מריר, יוצא מעולה.
המון תודה :)

judith27k אמר/ה...

לא ניסיתי את המתכון הזה עדיין, אבל יש לי עוד מתכון של עוגת הבננות שאני נוהגת להכין שהוא תמיד הולך טוב וקל להכנה.
אפשר לא לצפות בשוקולד, או לצפות במקום בקצפת פרווה של ריצ':


עוגת בננה ושוקולד ( מתוך הספר "מטעמי הבית היהודי" חנה דוידוף)

עוגה זו פשוטה וקלה להכנה. ההכנות לוקחות כ-1/4 שעה והעוגה יוצאת אוורירית וטעימה מאוד. ולהלן ההוראות:

3 בננות
2 ביצים
1 ¼ כוס סוכר
1 ¼ כוס קמח לבן
כפית סודה לשתיה
מיץ מחצי לימון
קליפה מגורדת מחצי לימון
שקדים או אגוזי מלך טחונים
½ או 1/3 חבילת מרגרינה 100 גר' בלי מלח


מקציפים את הביצים השלמות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה. ממיסים את המרגרינה (אפשר במיקרוגל), מוסיפים לביצים וממשיכים להקציף. מוסיפים 3 בננות מעוכות, כפית סודה לשתיה, מיץ + קליפה מחצי לימון, מעט שקדים טחונים ומקציפים. מוסיפים כוס ורבע קמח תופח, מערבבים היטב עם המקצף, שופכים לתבנית עוגה עגולה ומשומנת (או על נייר פרגמנט).
אופים בחום 180 מעלות במשך כ-35 עד 45 דקות עד שהעוגה משחימה. כדי לדעת עם העוגה מוכנה, לוקחים קיסם ומכניסים למרכז העוגה עד הסוף, אם הקיסם יוצא יבש ולא גורר איתו שום דבר, סימן שהעוגה מוכנה.

ציפוי:
חבילת שוקולד בקוביות לאפיה צימקאו 100 גר' (או שוקולד משובח יותר)
50 גרם מרגרינה
אבקת קוקוס

להמיס במיקרו, להוסיף אבקת קוקוס. לשפוך על העוגה המקוררת ולשמור במקרר.

בתיאבון!

שבת שלום מרילין!

יהודית

judith27k אמר/ה...

נ.ב.- אפשר להחליף את השקדים באגוזי מלך וגם יוצא מצויין.

אנונימי אמר/ה...

עוגת בננות מהווה את העוגה שכל טעם שלה הינו מעדן נשגב וכל ביס נותן זריקת מרץ של חיוניות ובריאות לגוף. אם באוכל בריא עסקינן אז עוגת בננות שיש בה גם קמח מלא וציפוי שקדים מלמעלה מהווה גם קינוח וגם נישנוש בין ארוחות, המרגיע מעט את רמת הסוכר בגוף. את השאר תוכלו למצוא באתר לאכול מהכל www.ilanitlevi.co.il