~~ מרק קישואים ועגבניות ~~

מרק קישואים ועגבינות עם פסטה בייתית




מרק פשוט וטעים שאני אוהבת להגיש עם פסטה ביתית שמכינים בצ'יקהמתכון של המרק מבית איה היקרה וההסבר לפסטה, בסוף המתכון
~~~


מצרכים לסיר משפחתי
חמש - שש עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
שלוש- ארבע קישואים מוצקים שטופים וחתוכים לקוביות קטנות
בצל גדול פרוס לטבעות
שניים שלושה שיני שום חתוכים
בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
שמן זית
טיבול: מלח / פלפל שחור / חואיג' למרק
מרק עוף / פפריקה מתוקה/ טיפה סוכר / טמין




הכנה
מקפיצים בשמן זית את כל הירקות - חוץ מהעגבניות
עד שהם מתחילים להזהיב
מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומכסים את הסיר
כשהעגבניות הגירו את נוזליהם מוסיפים את הטבלינים
מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש נמוכה
טועמים ומתקנים טיבול - אם אוהבים חריף מוסיפים קצת פלפל שאטה גרוס
מורידים מהאש ומרסקים עם מוט בלנדר לסמיכות הרצויה
מוסיפים עשבי טיבול כגון נענע או כוסברה ומבשלים עוד 10 דקות
מגישים ומחכים לחורף






פסטה ביתית בצ'יק
בקערה שמים מאתיים גרם קמח, קצת מלח, קצת שמן זית ושתי ביצים
לשים עד שנוצר בצק
נותנים לבצק לנוח 10 / 20 דקות
מרתיחים סיר גדול עם מים מלוחים
מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים את הבצק תוך כדי קימוח תמידי
קורצים צורות בעזרת חותכי עוגיות או עם סכין
זורקים לסיר את חלק מהפסטות לכמה דקות
מוציאים עם כף מחוררת לכלי גדול, מטפטפים שמן זית ומערבבים
~
ילדים מאוד אוהבים גם לאכול אותה וגם להכין אותה


הרעיון לפסטה בלי מכונה נלקח מדנה מלמד

3 תגובות:

smadar אמר/ה...

הכנתי את המרק לליל שבת,המרק פשוט להכנה ומאד מאד טעים. גם למבוגרים וגם לילדים.
אהבתי את הרעיון של הכנת פסטה , אך טרם הספיקותי להכין, שומרת את המתכון לפעם אחרת.
מרילין,תודה רבה !

הפקות ואירועים יקינטון אמר/ה...

מרילין,
אני נהנת מאוד מהבלוג שלך, הוא מקסים וקוצר מחמאות!
שאלה: חייבים בטטה במרק הזה? האם יוצא טוב גם בלי?

חן דיין אמר/ה...

הכנו לאחר שנשאר המילוי של הקישואים לאחר שרוקנו אותם בשביל ממולאים. וויתרנו על הפסטה.
מרק מצויין, אולי הכי טוב שאכלתי. פשוט ללקק את הקערה (בלי צחוק).

ולשאלת המגיב, לעניות דעתי אסור לוותר כאן על הבטטה כי היא נותנת מין מתקתקות כזאת שעושה את כל הכייף במרק.