Gateau au jus d'orange
התפוזים מהגינה וגם העלים מסביב נקטפו מאותו עץ
עוגה מיץ תפוזים מעולה ופשוטה מאוד להכנה
, ידוע בכינויה - עוגת המיץ
מומלצת בחום עכשיו כשהתפוזים שוב חזרו אלינו
~~
מומלצת בחום עכשיו כשהתפוזים שוב חזרו אלינו
~~
ביום חמישי הכנתי אותה שלוש פעמים.
שתיים בתבניות חד פעמיות בגודל בינוני - חולקו לחברות
ואחת בתבנית סיליקון מעוצבת שנשארה בביתאפשר גם להכין בשתי תבניות אנגליש קייק ויש שיגידו שכך היא הכי טעימה
ואחת בתבנית סיליקון מעוצבת שנשארה בביתאפשר גם להכין בשתי תבניות אנגליש קייק ויש שיגידו שכך היא הכי טעימה
~~~
מצרכים תבנית עגולה 26 או מלבנים ח"פ בינונית או קוגלהוף סיליקון
שתי כוסות קמח
כוס וחצי סוכר
כפית וחצי אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
ארבע ביצים
שלושת רבעי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
שתי כוסות קמח
כוס וחצי סוכר
כפית וחצי אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
ארבע ביצים
שלושת רבעי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
ובנוסף
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים
הכנה
שמים בקערה את המצרכים היבשים ומערבבים
מוסיפים לקערה את כל המצרכים הלחים
מערבבים ושמים בתבנית משומנת
אופים בחום בינוני עד שהצבע זהוב
מוציאים מהתנור שופכים את מיץ התפוזים הנוסף
על העוגה הרותחת ומקררים
מקור המתכון: יעל מוינה / שיצא לי לפגוש והיא מקסימה
Gateau au jus d'orange
pour moule 26 ou 2 long
les verres sont de 240 ml
.
ingredients
2 verres de farine
1 verre et demis de sucre
1 1/2 cac de levure
1 sachet de sucre vanille
4 oeufs
3/4 de verre d'huile
1 verre de jus d'orange (ou mangue ou autre)
~
de plus
3/4 de verre de jus d'orange (ou autre, mais le meme)
.
preparation
on melange les secs
on rajoute les mouilles
on cuit chaleur 170 jusqu'a coloration
(verifier avec brochette)
a la sortie verser (ou badigeoner) doucement le jus "de plus"
~
se congeler tres bien
on peut rajouter des pepites de chocolat
on peut mettre du sucre glace dessus avant de servir.
8 תגובות:
היי מרילין
אני מעריצה חדשה...
מאוד מתרשמת מהאתר ולא מפסיקה לגלות דברים מעניינים חדשים
יישר כח!
בקשר לעוגת התפוזים, כמה זמן פחות או יותר צריך לאפות אותה בתבנית סיליקון כדוגמת זו שאפית בה בתמונה?
כרמית
שלום כרמית ותודה
עד כמה שזכור לי פחות משעה, אבל באמת שזה תלוי בתנור..מציעה אחרי חצי שעה לשים שלם קיסם/מסרגה/סכין ולבדוק את תוכן העוגה
ידוע שעוגה בסיליקון לוקחת יותר זמן באפיה, אבל לא יכולה להגיד לך כמה
בהצלחה!
יצא מעולה!!!!
תודה רבה
כרמית
שלום מרילין,
רציתי לומר לך שהבלוג שלך מקסים, חיפשתי מתכון לעוגת תפוזים טובה ואוורירית, אני אנסה את שלך ויעדכן אותך איך היא יצאה.
מצאתי גם מתכון לג'חנון שאני ינסה להכין אותו בעזרת השם לשבת, ואני אספר לך גם עליו.
תודה רבה על השיתוף
אחרי ההצלחה של עוגת הבננות (ראי תגובה נוספת שלי שם), כמובן שגם זו הצליחה.
אני פשוט אוהבת את האתר הזה!!!
בשל מחסור קל במיץ תפוזים הוספתי גם מעט מיץ לימון ומעט מיץ מקלמנטינה וגרדתי גם קליפת לימון ותפוז לתוך התערובת.
תבנית אחת כבר חוסלה בעודה חמה עם תה של אחה"צ (בעזרתם האדיבה של השכנים שלי - שתמיד שמחים לשמש לי שפני נסיון) והתבנית השניה מחכה למחר. תודה ושבת שלום :)
הי מרילין, כמו כל מתכון שלך שעשיתי העוגה יצאה ממש מצויינת, רכה נימוחה ובעיקר טעימה. תודה רבה רבה!!
לאיזה תבנית מיועד המתכון? תודה. רוצה לנסות מחר...
הכנתי עם קמח כוסמין, ויצא מעולה.
תודה! אתר משובח ביותר
הוסף רשומת תגובה