קל להכין - ועוד יותר קל לאכולאצלנו נאכל בחורף ובקיץ וכל הגיוונים מאוד אהובים
אופן ההכנה זהה בכל הגירסאות - ורק משחק קטן עם המצרכים
עושה את המרק לחדש ומעניין
עושה את המרק לחדש ומעניין
מצרכים
שתי כפות שמן זית
עשרים גרם חמאה
עשרים גרם חמאה
בצל קצוץ
שום קצוץ
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר קצוצה או מגורדת - כשני ס"מ
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר קצוצה או מגורדת - כשני ס"מ
בטטות במשקל כ- חצי קילו חתוכה לקוביות
כפית רסק עגבניות
ארבע כוסות מים
כוס חלב
מלח ופלפל שחור או לבן
הכנהמזהיבים את הבצל, מצרפים את השום ואת הג'נג'ר ומערבבים היטב
מוסיפים את קוביות הבטטה את הרסק והתיבול ומבשלים
עם מכסה סגור כ- 10 דקות על אש קטנה
עם מכסה סגור כ- 10 דקות על אש קטנה
מצרפים את הנוזלים ומבשלים עוד 20 דקות
בעזרת מוט בלנדר מחליקים את המרק היטב
טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים עוד 10 דקות
טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים עוד 10 דקות
מגישים עם בצל ירוק או עירית קצוצה מעל
מרק בטטות בניחוח צרפתי
מחליפים חצי כוס מים במיכל שמנת מתוקה
מוסיפים לתבלינים רבע כפית אגוז מוסקט מגורד
אפשר לקשט במספר טיפות שמנת שנשמרו בצד
ועירית קצוצהמוסיפים לתבלינים רבע כפית אגוז מוסקט מגורד
אפשר לקשט במספר טיפות שמנת שנשמרו בצד
מרק בטטות בניחוח אסיאטי
מחליפים כוס מים בכוס חלב קוקוס
מוסיפים לתבלינים חצי כפית קארי
אפשר לקשט במעט פתיתי קוקוס קלויים על מחבת יבשה ובצל ירוק
מחליפים כוס מים בכוס חלב קוקוס
מוסיפים לתבלינים חצי כפית קארי
אפשר לקשט במעט פתיתי קוקוס קלויים על מחבת יבשה ובצל ירוק
מרק בטטות בניחוח איטלקימחליפים חצי כוס מים בחצי כוס יין לבן יבש
מוסיפים לתבלינים כפית טימין
מטפטפים מספר טיפות שמן זית לפני ההגשה
מקשטים בגעול אורגנו
מוסיפים לתבלינים כפית טימין
מטפטפים מספר טיפות שמן זית לפני ההגשה
מקשטים בגעול אורגנו
תגובה 1:
אני מודה שבמרק בטטה בניחוח איטלקי - האורגנו והטימין ממש מפתיעים לטובה. אני הוספתי גם קצת אגוז מוסקט מלמעלה, ממש לפני ההגשה.
הוסף רשומת תגובה