~~ עוגת סולת ואגסים ~~


עוגה טעימה מאוד, שמכינים מן הסוף להתחלה
ואז הופכים אותה ומתענגים מכל ביס
המתכון של חיים כהן , בגדול הוא
הולך כך - מכינים קראמל
ושופכים אותו בתחתית תבנית קפיצית מצופת נייר אפיה
מעל מניחים חצאי אגסים שבושלו בסירופ קל
על הכל שופכים את הבלילה ואפים

כשהעוגה מוכנה והפוכה, שופכים עוד קצת סירופ מעל
יאמי
מצרכים לקראמל
חצי כוס סוכר

הכנת הקראמל
שמים את הסוכר בשיכבה אחידה במחבת
וממיסים על אש נמוכה בסבלנות, לא למהר
עד שנהפך לצבע דבש בהיר
שופכים את הקראמל על הנייר אפיה



מצרכים לאגסים
ארבע אגסים מוצקים ובשלים
שתי כוסות מים
כוס סוכר


הכנת האגסים
מקלפים את האגסים
שמים את המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה
מוסיפים את האגסים ומבשלים כ- 20 דקות
משאירים את האגסים להתקרר בסיר


מצרכים לבלילה
ארבע ביצים
מאה חמישים גרם סוכר
שבעים גרם קוקוס
מאה גרם קמח
מאה שבעים וחמש גרם סולת
שתי כפיות אבקת אפיה
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כוס שמן


הכנת הבלילה
מקציפים את הביצים והסוכר עד שהם תופחים ומבהירים
מוסיפים את הקוקוס, הקמח, הסולת ואבקת האפייה
ומערבבים בכף עץ עד שהבלילה אחידה
מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן ומערבבים עד שהבלילה אחידה

הרכבת המנה
מחממים תנור ל- 170 מעלות
מוציאים את האגסים מנוזל הבישול, חוצים אותם לאורך
ומסדרים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה
יוצקים את הבלילה לתבנית
מכניסים לתנור ואופים כ- 40 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה
מוציאים מהתנור, הופכים את העוגה על צלחת הגשה
מברישים את העוגה בסירופ הסוכר שנותר מבישול האגסים
מצננים ומגישים
אצלי העוגה מקושטת בחתיכת קראמל ששמרתי בצד

תגובה 1:

שן קשת אמר/ה...

מרילין מדהימה!
מאז שגיליתי את הבלוג שלך אני מכורה לחלוטין!!!!!
אילו מתכונים! אילו ביצועים! איזה טעם טוב יש לך ואיזה ידיים!!!
כבר כמה וכמה מתכונים שלך עלו על שולחנינו וההתלהבות רבה!
מחכה להזדמנויות להכין עוד...
תודה רבה על השיתוף!!

ושאלה קטנה... מה גודל התבנית המתאים לעוגה זו?

האם לשמור בקרור או לא? האם אפשר להקפיא?
תודה רבה!