Poisson marocain
את הדג הזה אנחנו אוכלים בעיקר בליל שבת, בסעודה ראשונה
עם חלה טריה וחמה ומתענגים על כל ביס, במיוחד באיזורים החריפים, סביב הפלפלים.
ואם קצת שורף הפה, אז שתו קצת ערק..ישרוף עוד יותר
עם חלה טריה וחמה ומתענגים על כל ביס, במיוחד באיזורים החריפים, סביב הפלפלים.
ואם קצת שורף הפה, אז שתו קצת ערק..ישרוף עוד יותר
את המתכון מסרה לי סוזי העצבנית
שבין סיגריה לסיגריה עלתה לקומה שלי כדי להסביר לי
סוזי הסבירה והדגימה כיצד להכין אותם מבושלים בסיר,
אבל אני מכינה בתנורלפעמים אני מכינה מפרוסות טונה, לפעמים מפרוסות סלמון
אבל הכי אנחנו אוהבים עם אמנון או מושט שזה מסתבר אותו דבר
שבין סיגריה לסיגריה עלתה לקומה שלי כדי להסביר לי
סוזי הסבירה והדגימה כיצד להכין אותם מבושלים בסיר,
אבל אני מכינה בתנורלפעמים אני מכינה מפרוסות טונה, לפעמים מפרוסות סלמון
אבל הכי אנחנו אוהבים עם אמנון או מושט שזה מסתבר אותו דבר
מצרכים
זוג מושטים או שישית טונה או סלמון או ניסיכה פרוסה
נקיים ושטופים
נקיים ושטופים
מיץ מלימון אחד
מלח גס
גמבה אדומה אחת פרוסה לרצועות דקיקות
שתי עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
כעשרים שיני שום קצוצים גס
צרור כוסברה קצוץ דק
פלפל חריף אחד או שניים חתוכים לאורך
הרוטב
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
כפית כורכום
חמש כפיות פפריקה אדומה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית מלח
כפית מרק עוף פרווה
כפית מרק עוף פרווה
הכנה
מסדרים את הדגים על מגש ושמים עליהם את מיץ הלימון והמלח גס
מערבבים בקערה את הגמבות, הכוסברה, העגבניות והשום
מסדרים בתבנית אפיה שליש מתערובת הגמבותמעל מניחים את הדגים, ובתוך הבטן שלהם שמים עוד שליש מהתערובת
מעל הדגים שמים את השליש הנותר
בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים על הדגים
בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים על הדגים
מסדרים את הפלפלים יפה יפה בצידי הדג
מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור מחומם מראש לחום בינוני גבוה
אופים 30 דקות, לאחר מכן מסירים את הרדיד ואופים עוד רבע שעה
~~
מרילין איילון
Poisson marocain
ingredient
poisson (mulet ou thon ou moucht) entier ou en tranche
le jus d'un citron
gros sel
~
1 poivron rouge taille en fine lamelle
2 tomates coupees en petit cube
20 morceaux d'aile couper en petit
1 gros bouquet de coriandre frait hache
1 grand piment piquant (ou plus) entier
~
la sauce:
1/2 verre d'huile
1/2 verre d'eau
1 cac de curcumin
5 cac de paprika doux
1/2 cac de paprika piquant
sel
1 cac de marak-of parve
preparation
(sois au four sois sur casserol)
mettre jus de citron et gros sel sur poisson et laisser 1/2 heure
~
melanger ail, tomate, poivron, coriandre
dans la casserol ou plat au four mettre 1/3 du melange coriandre
poser les poissons dessus
mettre 1/3 dans le ventre des poissons
puis encore 1/3 par dessus
poser de cote le piment piquant
~
melanger les ingredients de la sauce
verser sur le poisson
passer au four ou cuir sur casserol
mouiller de temps en temps
6 תגובות:
יקירתי, לפני שזזה לישון, שני רעיונות,לשיקולך כמובן
את יכולה בהגדרות לשנות שמסך תגובות יפתח בחלון נוסף ונפרד, חושבת שיותר נח
את יכולה לקשר לאתר עם התמונות של המטעמים שלך,אלו היפות
שמחה שיש עוד ועוד מתכונים
:-)
חנית, קיבלתי את שתי ההצעות שלך וכבר ביצעתי.
תודה על הסיעו!
myriam :
dommage que ce ne soit pas traduit en français, je ne comprends pas tout en hébreu. Ca a l'air d'être très appétissant.
הכנתי בדיוק לפי ההוראות עם אמנון ויצא לנו מאד מאד טעים!!!
ממש טעים כל הכבוד על האתר אנשים כמוך אני אוהבת
תודה רבה!
הוסף רשומת תגובה