~~ מושט שלם מבושל בשומר ולימון ~~



עונת השומר החלה וסוף סוף אפשר להנות ממנו. כֹשהוא מוגש חי, אנחנו קוראים לו "בִּסבָּס" - אנחנו, זה הצד הטוניסאי  ולרוב הוא מוגש כסלט לצד הקוסקוס או עם האפריטיפ. כאן, הכיוון יותר לצד המרוקאי בזכות הבישול האיטי של הלימון והשומר שמפיקים ארומה כל כך מיוחדת וערבה. והדג? הדג  יוצא "שמייח" מכל הטעמים שנספגים בו. צלחת חגיגית, נתח דג עסיסי, רוטב שומר נהדר, חלה רכה - קוראים לזה עונג שבת

 
מצרכים
מושט שלם נקי
שני שיני שום פרוסים
מיץ מחצי לימון
חופן כוסברה
מלח גס
~
שמן
בצל גדול פרוס
כ- 5 שיני שום פרוסים
שני ראשי שומר פרוסים
כפית כורכום
כפית פפריקה - עדיף מרוקאית
כפית מרק עוף
חופן כוסברה קצוצה
לימון פרוס - אפשר כבוש
מיץ מחצי לימון

הכנה
מכניסים לבטן הדג את שיני השום, מיץ הלימון, כוסברה והמלח גס
במחבט עמוקה מטגנים בצל עד שרך, מצרפים את השום והשומר ומערבבים
שמים את התבלינים, הכוסברה, חצי כוס מים, מערבבים מכסים ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה
מסדרים את הדג במחבת, את פרוסות הלימון מכסים מבשלים עד שהדג מוכן - כחצי שעה  - תלוי בגודל הדג
מדי פעם מרטיבים את הדג בנוזלי הרוטב
מכבים, שמים את מיץ הלימון ומגישים


moucht sauce fenouille citron - Fur Chouquette
mettre dans le ventre du poisson: 6 ails en tranche + le jus d'un demis citron + une poignee de coriandre hachee + gros sel
~
faire revenir 1 oignon en tranche, rajouter 5 ails en tranche,  2 fenouilles en tranches, 1 cac de curcumin, 1 cac de de paprika, 1 cac de marakof, une poignee de coriandre, 1/2 verre d'eau. melanger, couvrir et cuir 30 minutes a petit feu. rajouter le poisson + tranches d' un citron - confit possible. et cuir encore 30 minute a peu pres. rajouter le jus d'un demis citron et servir.


 

3 תגובות:

השריף אמר/ה...

כמו תמיד הכתיבה שלך + המתכון מםעילה לי את בלוטות הרוק.

נראה ממש עונג שבת .

נראה לך שיצליח גם עם סלומון?

אודליה אמר/ה...

מרילין יקרה
אני מתענגת על כל רשומה ורשומה שלך
המתכונים שלך הפו לנכס אצלי במטבח.
יש לך רעיון איך לעשות את המתכון עם פילה מושט? לטובת הילדים , ולטובת מבוגרים שלא מוכנים לראות דג שלם בצלחת...

תודה רבה!!
אודליה.

Unknown אמר/ה...

הכנתי לשבת! 4 מושטים. יצא מעולה וטעים ואני לא מבינה כלום בדגים.
תודה רבה מרילין.