~~ סלט ים תיכוני עם כדורי לבנה~~

סלט ים תיכוני עם כדורי לבנה


צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל



זהו סלט גדול לארוחה משפחתית (6-10 מנות). במידה ולא מוצאים כדורי לבנה בכשרות מהודרת מכינים אותם בבית מבעוד מועד, הכמות הרשומה מניבה כמות שתספיק ל 2-3 סלטים.


לכדורי לבנה
4 יוגורטים ( 800 ט סך הכל)
1 כפית מלח
בד טטרה בגודל של 30 ס"מ ריבוע בערך (בד חיתול, או כל בד דק אחר)
3 כפות שמן זית
לסלט
1 גמבה ירוקה פרוסה מושרת ב- ¼ כוס חומץ למשך ½ שעה
1 חסה רעננה שטופה  חתוכה בינוני גס
2 מלפפונים לא קלופים חתוכים לקוביות בינוניות
4 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות
1 בצל סגול פרוס
1 פלפל חריף ירוק פרוס דק
חופן גדול עלי נענע
חופן גדול עלי כוסברה
1 לימון על קליפתו חתוך לקוביות קטנות
¾ כוס זיתים שחורים (לא מושחרים משימורים!)

לתיבול
שמן זית נדיב, מיץ מלימון גדול טרי, מלח ופלפל שחור

מכינים את הלבנה יומיים מראש
מערבבים את היוגורטים עם המלח. מסדרים את הבד פתוח בקערה, יוצקים את היוגורט במרכז, מרימים את שולי הבד, קושרים ותולים אותו למשך יומיים. אפשר לתלות על ידית של ארון עליון ומתחת לשים קערה שקולטת את הנוזלים הניגרים, או לתלות על הברז של הכיור החלבי. בהתחלה ניגרים הרבה נוזלים ולאט לאט היוגורט שבבד מתמצק. אפשר, במקום לתלות את הבד להניח עליו משקולת (שימורים למשל) כשהוא מונח על גבי מסננת. אחרי יום וחצי – יומיים, בעזרת ידיים משומנות יוצרים עיגולים קטנים ושומרים אותם בקופסה סגורה כשעליהם שיכבה דקה של שמן זית.
מכינים את הסלט: מכניסים מסדרים את כל המרכיבים של הסלט בכלי הגשה. מפזרים כדורי לבנה, מתבלים בנדיבות ומגישים מייד.

אין תגובות: