: לזניה תרד וגבינה (שרויה)
צילום בועז לביא, סגנון ענת לבל
לגרסה ללא
שרויה אפשר להחליף את המצות בעלי בלינצ'ס
8 מצות
מעט שמן זית
לשכבת התרד
500 גרם תרד
טחון קפוא מסונן היטב
1 בצל קצוץ
¼ כוס שמן זית
3 כפות קמח
תפוח אדמה או תירס (קורנפלור)
½ ליטר חלב
½ מיכל שמנת
מתוקה
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
טחון טרי
לשכבת הגבינה
500 גרם גבינה
לבנה
2 ביצים
½ מיכל שמנת
מתוקה
100 גרם גבינה
צהובה מגורדת
בנוסף: 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
מכינים את
השכבת התרד: מטגנים
את הבצל בשמן עד שהם רך, מוסיפים את התרד הסחוט ומבשלים אותו כדקה, מוסיפים את
הקמח ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהקמח מעורבב היטב בתרד. מוסיפים את החלב, השמנת
התבלינים ומבשלים על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך. מכבים את האש ושומרים בצד.
מכינים את
השכבת הגבינה:
מערבבים את כל המצרכים
מרכיבים את
המנה:
מדליקים תנור ל- 180 מעלות. מצפים תבנית בנייר אפיה. מסדרים 2 שכבות של מצות
משוחות בשמן זית, יוצקים מעליהם את מלית התרד, מעליהם מסדרים 2 שכבות נוספות של
מצות משוחות בשמן זית, מעליהם יוצקים את שכבת הגבינה, מפזרים את הגבינה המגורדת
ואופים למשך כ- 40 דקות או עד שהלזניה מזהיבה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה