~~קאפ קייק היער השחור / פרווה ~~

צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל
קאפ קייק היער השחור

פרווה, רמת קושי קלה, זמן הכנה ואפיה כ- 30 דקות

גירסה קלה ומהירה לקינוח המוכר המשלב את שלושת הטעמים האופייניים: שוקולד, דובדבנים וקצפת.
הטעם השוקולדי בא לדי ביטוי בעוגות הרכות והלחות מיוחד ואת הדובדבנים שילבתי בשפע בפנים, בתוך העוגה עצמה - עד כאן תוכלי להכין מראש ולהקפיא.
ביום ההגשה נוסיף את הקצפת, נקשט ו- "הרצים יצאו דחופים".


18 יחידות בנפח חצי כוס (או יותר בתבניות יותר קטנות)

70 גרם (1/2 כוס) קקאו
70 גרם (1/2 כוס) שוקולית
1 כף אבקת נס קפה
280 גרם (2 כוסות) קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
300 גרם (1.5 כוסות) סוכר
3 ביצים
240 מ"ל (1 כוס) שמן
360 מ"ל (1.5 כוסות) מים רותחים
400 גרם (קופסה) מלית דובדבנים

לציפוי וקישוט:
500 מ"ל שמנת פרווה להקצפה
3 כפות אבקת פודינג וניל
דובדבנים מסוכרים
שוקולד מגורד

מסדרים 20 תבניות נייר בתוך תבנית שקעים, מדליקים תנור ל- 170 מעלות.

מכניסים לקערה גדולה את הקקאו, השוקולית, אבקת הנס קפה, הקמח, אבקת האפיה והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, השמן והמים הרותחים ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. יוצקים את הבלילה לתוך התבניות עד למחצית הגובה, שמים מעל המלית כף מלית דובדבנים ומכסים בבלילת השוקולד עד ל- 3/4 גובה התבניות. ואופים למשך 8-10 דקות או עד שהעוגות יציבות למגע יד במרכזן. נזהרים לא לאפות יותר מדי.

כשהעוגות כבר לא חמות מקציפים את השמת עם אבקת הפודינג וניל, מכניסים אותה לשקית זילוף ומזליפים את הקצפת על העוגות הקטנות.
מקשטים בשוקולד מגורד ודובדבן מסוכר.

אין תגובות: