~~טורט וניל ממולא בקרם לוטוס, שמנת חמוצה ופקאנים מוסכרים ~~ְְ

מרילין איילון
 
 
הכנתי את העוגה הזו לכבוד שבת קודש בשבוע שעבר, והיא הייתה מאוד מאוד מוצלחת. פרוסה אחר פרוסה, כולם אהבו את המראה החגיגי, ואת השילוב של הטורט עם הקרם.
לקרם הוספתי שמנת חמוצה, ואני חושבת שזה היה סוד ההצלחה של העוגה, השמנת החמוצה שברה מעט את הכבדות של הקצפת וממרח הלוטוס ונתנה לקרם טעם יותר עדין וקליל.
 
לגירסה פרווה, הייתה מחליפה את השמנת המתוקה והחמוצה ב- 2 ריץ.
מרילין איילון
 
 
מצרכים לטורט - מתכון מהספר עוגות לכל עת, נירה שויאר מתאים לתבנית 26
 
6 חלבונים
1 כוס סוכר
6 חלמונים
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגורדת
קרוט מלח
1 כוס קמח
 
לסירופ:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
 
למלית:
1 שמנת מתוקה קרה להקצפה (250 מ"ל)
4 כפות ממרח לוטוס (אפשר גם 6 כפות לטעם מודגש יותר)
1 שמנת חמוצה (200 מ"ל)
 
לקישוט:
50 גרם פקאן סיני שבור
 
מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר גדול את כל המצרכים: תחילה ממיסים את הסוכר על אש קטנה, אחר כך מביאים לרתיחה ואז מבשלים על אש בינונית 2 דקות נוספות ומכבים.
 
מכינים את הטורט: מחממים תנור לחום של 170 מעלות, משמנים את התבנית אפיה או מרפדים אותה בנייר אפיה.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב
מערבבים בקערה בינונית את החלמונים, השמן, מיץ הלימון, תמצית הוניל, קליפת הלימון והמלח.
מקפלים את תערובת החלמונים לתוך הקצף עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים את הקמח ב- 2-3 פעמים תוך כדי קיפול
יוצקים את התערובת לתוך התבנית ואופים בין 50-60 דקות או עד למבחן הקיסם
מצננים, מוציאים מהתבנית וחותכים לשני לרוחב לשני חלקים.
 
מכינים את הקרם: מכניסים לקערה המערבל את השמנת המתוקה יחד עם ממרח הלוטוס ומקציפים, נזהרים מהקצפת יתר כדי שהקצפת לא תשבר. מוסיפים את השמנת החמוצה ומקפלים פנימה. 
 
מרכיבים את העוגה: שמים את המחצית הראשונה של העוגה על מלחת הגשה ומברישים אותה בסירופ, בעזרת מברשת. יוצקים מעל מחצית מכמות המלית ומחליקים את קרם בעזרת מרית. מניחים מעל את החלק השני של העוגה, מברישים גם אותו בסירופ ומכסים אותו במחצית השניה של המלית. מפזרים פקאן סיני ומגישים. או שומרים במקרר.
 
 
 

2 תגובות:

Unknown אמר/ה...

אצטרך לעדכן דחוף את רשימת התיכנון לבישול ואפיה היום אחה"צ! חייבת לנסות את זה.

מרילין איילון אמר/ה...

בהצלחה (-: