~~ כדורי בקלאווה עטופים בקדאיף ~~

Baklawa enrobe de kadaif


צולם בבית של ג'יימי גלר - כלים באדיבותה

אין כמעט שבת בלי הכדורים היפים האלו. המעטפת פריכה מאוד מאוד ומפנים גן עדן: הפתעה רכה וקראנצ'ית בטעם מופלא של אגוזים בניחוח של הל ציפורן וקינמון. אפשר להכין מראש, לשמור במקפיא ולהגיש מתי שרוצים.

מצרכים - בערך 30 כדורים
250 גר שיערות קדאיף מופשר לילה במקרר (לא נשתמש בכל)
שמן ומברשת או ספריי שמן
למלית
200 גרם (2 כוסות) אגוזי מלך טחונים גס (אפשר גם אגוזים אחרים, בוטנים, שקדים או תערובת מהם)
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
קליפה מגורדת משני לימונים
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית הל טחון
1 חלמון ביצה גדולה או ביצה קטנה שלימה

לסירופ
כוס סוכר
כוס מים
מיץ מחצי לימון

מכינים את המלית: מערבבים הכל, המרקם צריך להיות נוח לעיצוב, יוצרים כדורים בגודל של אגוז מלך קטן ושומרים בקירור.
מגלגלים: מוציאים מהקופסה מעט שיערות קדאיף ומסדרים ריבוע בגודל 10 ס"מ * 10 ס"מ על משטח עבודה. שמים כדור מלית באמצע הריבוע, משמנים מעט את הידיים וסוגרים, מהדקים את השערות סביב הכדור לצורה עגולה. מסדרים על תבנית אפיה מרופד נייר אפיה, חוזרים על הפעולה עד לגמר כל הכדורים, מברישים אותם במעט שמן (או מרססים בספריי) ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שהכדורים זהובים.
מצפים בסירופ: מבשלים את מצרכים הסירופ כ- 5 דקות על אש בינונית גבוה או עד שהסוכר נמס והמרקם מעט צמיגי ומברישים את הכדורים במעט מסירופ זה.


Baklawa enrobe de kadaif
Melanger 200 gr de noix en poudre grossiere, l'ecorce de 2 citrons, , 1/2 verre de scure, 1 sucre vanilla, 1/2 cac de cardamom, 1/2 cac de canella, 1/2 cac de girofle et 1 oeuf petit ou 1 jaune d'oeuf grand. former des boule de la taille d'une noix et garer au frait.

etaler 10*10 cm de kadaif sur un plan de travaile et a l'aide de mais huilee enrouber la boule de noix  et fomermer une boule. poser sur un plaque avec papier. quand toute les boules sont enrobe, bagigeoner d'un peu d'huile (ou avec un spray) et enfourner sur 180 degres jsuque jolie coloration. badigoner de sirop a la sortie. le sirop: 1 verre de sucre, 1 verre d'eau le jus d'un demis citron, cuir 5 minutes.

7 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מרילין... זה מקסים! אפשר גם בלי ביצה במילוי, נכון?
(אמן!!)
תמר

מרילין איילון אמר/ה...

אני מאינה שכן. תוסיפי מים כדי לקבל מרקם פלסטלינה. בהצלחה!

שנינה אמר/ה...

מרילין יקרה!
ממה להתפעל קודם? מהצילומים? מהמתכון? מהביצוע? כל פוסט שלך הוא הכי הכי!!!! פשוט לרוץ למטבח (אני מרבה ליישם את מתכונייך לשמחת כולם) תודה את פשוט נהדרת!
ושאלה- כמה כדורים יוצאים מהכמות?
תבורכי!

מרילין איילון אמר/ה...

תודה שנינה יקרה, התגעגעתי!
בערך 30.

The Cookie Fairy אמר/ה...

איזה רעיון ענק לנשנוש זריז :)
חייבת לנסות, תמיד יש לי ערימות של קדאיף במקפיא
תודה על הרעיון המעולה!

This American Bite אמר/ה...

Clearly a genius in the kitchen. I always hate how sticky my fingers get when I make baklava. A great idea!

Unknown אמר/ה...

היי נראה מעולה...האם נשאר קריספי גם אחרי יום? ואם כן לשמור במקרר או בחוץ? תודה