~~ חזה עוף ממולא בממרח זיתים ואגוזים / צילומים לעיתון ~~

Blanc de poulet farci aux olives, noix et romarin
 
צילום דן לב - סגנון דלית רוסו
 

 
לפני מספר שבועות ביקשה ממני העורכת של מגזין טעימות מבית "משפחה" כתבה על מנות בשריות, חגיגיות, טעימות אבל לא מסובכות מדי. המנה הזו הייתה אחת מהן. יצאה מאוד טעימה,  
כל מי שטעם אמר: מעדן! בהחלט מנה שנכנסת לרפרטואר.
~
בהמשך המתכון תוכלו לראות תמונות של הצוות דן לב (צלם) / דלית רוסו (סטייליסטית) עובדים על המנה. מקווה שתיהנו.
  

מצרכים ל 6 מנות
לממרח זיתים אגוזים ורוזמרין
2 כוסות זיתים מגולענים שטופים היטב
1 שן שום
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כוס אגוזי מלך או פקאן (50 גרם)
רבע כוס שמן זית
כף רוזמרין טרי קצוץ

לחזות:
6 חזות עוף פרוסים כמו לשניצל
פפריקה מתוקה
2-3 ביצים טרופות
מלח ופלפל שחור
כוס פירורי לחם
שמן לטיגון
 
מכינים את הממרח: מכניסים לבלנדר את הזיתים, השם, הפטרוזיליה האגוזים והשמן זית וטוחנים עד למרק מעט גס. מוסיפים את הרוזמרין ומערבבים.
מכינים את החזות:  משטחים חזה אחד בין שתי יריעות ניילון ודופקים אותו עם פטיש עד שהוא שטוח ודק.  מפזרים עליו מעט פפריקה מתוקה, מורחים על כל שיטחו שיכבה דקה של ממרח זיתים ומגלגלים לרולדה ארוכה. מצפים את הרולדה בניילון ומהדקים כדי לקבל גליל אחיד. מכינים כך את כל החזות ומקפיאים שעה.
מכינים 2 צלחות, אחת עם ביצים טרופות מלח ופלפל ואחת עם פירורי לחם .
מוציאים את גלילי החזה, מסירים מהם את הניילון, טובלים אותם תחילה בביצה ואחר כך בפירורי לחם ומטגנים אותם בשמן בכל הכיוונים, בחום בינוני ובכיסוי חלקי עד הם זהובים היטב. מוציאים, חותכים ל- 2
חלקים באלכסון ומגישים חם.
מכוונים את המצלמה


מקשטים עם קצת רוזמרין


בודקים - איך זה ניראה על המסך. מי זה מסתתר שם על המדרגות?



מראה מראה, מי כוס היין הכי יפה


מדליקים נרות בשביל האווירה החגיגית


מוסיפים ברק למנה רגע לפני הצילום

Blanc de poulet farci aux olives, noix et romarin

pour 6 morceaux de blancs de poulets
pour la farce: Mixer 2 verres d'olives vertes denoyotees et bien lavees + 1 ail + 1/2 verre de persil + 1 verre de noix + 1/4 de verre d'huile d'olive. Melanger après avec 1 cas de romarin frait hache.
 
Etaler 1 blanc de poulet fin comme pour 1 shnitsel, metter du paprika dessus, puis la farce, rouler, entourer d'un filme allimentair en forment un saucisson et congeler pour 1 heure. Enlever le filme, trempe dans de l'oeuf battu puis de la chapelure et frire a demis couvert feu moyen. Refroifire un peu et couper en diagonal.




8 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

וואו, אני מתה על המתכונים שלך. מרילין אולי תוכלי לעזור לי. בעלי מתגעגע למאכל שאמא שלו נהגה להכין. חזה עוף שלם (פרפר) מבושל עם זיתים ירוקים. הוא זוכר גם זעפרן. חיפשתי ברשת ולא מצאתי משהו דומה. יש לך רעיון? אני אודה לך מאוד. ענת

מרילין איילון אמר/ה...

אני לא מכירה, אבל זה נשמע לי טעים, פיקאנט, בכיוון של המטבח המרוקאי. מעולם לא בישלתי חזה עוף שלם..

אנונימי אמר/ה...

נראה מעולה!!!
ינוסה :)
יפעת

לידיה אמר/ה...

ממש יופי. שאלתי: האם החלק הפנימי של רולדה גם יוצא מבושל מספיק? אולי כדאי להכניס לתנור אחרי הטיגון?

מרילין איילון אמר/ה...

חשוב הטיגון באש בינוני, עם כיסוי חלקי. אני אישית לא הייתי אופה בתנור אחרי זה, זה יתייבש ואנחנו אוהבים את העוף עסיסי.

בהצלחה

אנונימי אמר/ה...

היי מרילין,

תודה על כל המתכונים היצירתיים והטעימים ...
שאלה קטנה -האם הרוזמרין הוא הכרחי ? האם אפשר בלעדיו ? להחליף אותו במשהו אחר?

דרדסית אמר/ה...

נראה יאמי!
אפשר גם לאפות לדעתך למאותגרי המשקל?
אם כן יש דגשים מיוחדים?
תודה

מרילין איילון אמר/ה...

לא חייב רוזמרין, אפשר תימין, ואפשר בכלל לא.
לגבי אפיה, אני מאמינה שאפשר, אבל לא ניסיתי, בהצלחה!