Mousse de thon
למוס טונה הזה מרקם קל ורענן וטעמו עדין. אני אוהבת להגיש אותו כמנה ראשונה בסעודה של שבת, במיוחד עכשיו שלכולם חם ומחפשים אוכל שלא מכביד מדי.
המתכון המקורי של יעלה אצלי עם טיפונת שינויים
מצרכים
14 גרם ג'לטין
חצי כוס מים
2 קופסאות טונה בשמן מסוננת
3/4 כוס מים
1/2 כוס יין לבן
2 ביצים קשות
1 ענף יפה של סלרי (רק המקל הלבן, מאוד מומלץ לא לוותר! )
1-2 כפות מיץ לימון (אפשר להוסיף רק בסוף, לפי הטעם)
חצי כוס מיונז
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כוס מים
2 קופסאות טונה בשמן מסוננת
3/4 כוס מים
1/2 כוס יין לבן
2 ביצים קשות
1 ענף יפה של סלרי (רק המקל הלבן, מאוד מומלץ לא לוותר! )
1-2 כפות מיץ לימון (אפשר להוסיף רק בסוף, לפי הטעם)
חצי כוס מיונז
1 כפית פפריקה מתוקה
כף קטשופ
חצי כוס שמיר קצוץ או עירית קצוצה
מלח ופלפל
חצי כוס שמיר קצוץ או עירית קצוצה
מלח ופלפל
ההכנה:
משהים את הג'לטין במים 10 דקות
משהים את הג'לטין במים 10 דקות
שמים במעבד את כל החומרים פרט לשמיר (או העירית) עד שהכל מעורבל היטב.
מחממים את הגלטין בסיר כפול או במיקרו (זהירות לא להרתיח) עד שהנוזל שקוף, מוסיפים אותו לקערת המערבל ומערבלים שוב עד למרקם אחיד. מוסיפים את השמיר (או העירית), מערבבים טוב, טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים לתבנית אנגליש קייק ח"פ או תבניות אישיות קטנות (אני אוהבת להשתמש בתבניות סיליקון קטנות) ומקפיאים.
מוציאים למקרר לשעתיים לפני ההגשה.
Mousse de thon:
Mixer ensemble: 2 boites de thon egoute, 3/4 de verre d'eau, 1/2 verre de vin blanc sec, 2 oeufs dur, 14g de gelatine fondu dans 1/2 verre d'eau, 1 branche de celeri, 1/2 verre de mayo, 2 cas de jus de citron, 1 cac e paprika, 1 cas de ketchup. Rajouter 1/2 verre d'aneth ou ciboulette ciselee, sel et poivre et melanger. Verser dans un moule rectangulaires ou des des moules individuel (preferance pour silicon) et garder au congelateur. AVant de servir mettre au frigo 2 heures.
תגובה 1:
תודה על המתכון הנהדר והכליל
הכנתי את המוס טונה
השבוע כמנה ראשונה לכבוד ליל הסדר והייתה לי הצלחה גדולה
הוסף רשומת תגובה