~~ תבשיל בשר שום טרי ונענע, מתכון עיראקי של חמותי ~~

Viande mijotee avec de l'ail frait et de la menth- recette irakienne (recette en francais plus bas)



זה תבשיל מעולה שלימדה אותי להכין חמותי היקרה. היא הייתה איתי במטבח, היא עמדה, בישלה וסיפרה, ואני ישבתי ורשמתי.
הייתי אז רגע לפני הלידה והיא לא הרשתה לי לעמוד, ורק מדי פעם קירבה את הסיר אלי כדי שאוכל להתרשם מהפלא שנוצר, כל הזמן וידאה שאני רושמת כל דבר ושאני מסתכלת על השעון כדי לציין את הזמנים המדויקים. אז המתכון כאן הוא מילה במילה, שלב אחר שלב, בידיוק כמו שצריך להכין. מאז, הכנתי אותו עוד כמה וכמה פעמים, מילה במילה, וזה כל כך טעים...מלא ברוטב טעים, שום נימוח, בשר רך, ממש תענוג! 
את התבשיל מגישים בקערה עמוקה מעל תלולית של אורז לבן. עם המון רוטב. 

מצרכים
רבע כוס שמן

בצל קצוץ
1.5 קילו בשר שריר (מספר 8)  חתוך לקוביות קטנות יחסית (2 ס"מ)
קופסת של עגבניות מרוסקות (800 גרם)
2 כפיות פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
מלח
6 שיני שום חצויות
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח לימון
3 כוסות גדולים של שיני שום טריים קלופים (בידיוק עכשיו העונה!)
צרור נענע, זורקים את הגבעולים ושומרים רק את העלים

הכנה
מחממים סיר גדול על אש גבוהה, מוסיפים את השמן, מחכים שיתחמם טוב ואז מוסיפים את הבצל. (השמן
צריך להיות חם מאוד כדי שהבצל יקבל צריבה מיד.)
עדיין על אש גבוהה, מוסיפים את הבשר מכסים את הסיר ומבשלים כך, עד שכמעט ואין נוזלים בסיר, בערך
10 דקות (בודקים מדי פעם, זהירות לא לשרוף). חמותי מציינת: הבישול באש חזקה כשהמכסה סגור נקרא "חָמְס".
כשאין יותר נוזלים בסיר מוסיפים את העגבניות המרוסקות ו 3- כוסות מים רותחים, סוגרים את המכסה
וממשיכים לבשל על אש גבוהה 10 דקות, בלי תבלינים. מוסיפים את הפפריקה המתוקה, החריפה והמלח
ומבשלים עוד 20 דקות על אש גבוהה. מוסיפים את השום, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה שעה.
מוסיפים כוס מים רותחים, את הסוכר ואת מלח הלימון, טועמים לבדוק שיש איזון בין המתוק לחמוץ,
מתקנים אם צריך ומבשלים על אש קטנה שעה וחצי או עד שהבשר רך.

מוסיפים לסיר את השום הטרי, הנענע ועוד 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש קטנה שעה.


Viande mijotee avec de l'ail frait et de la menth- specialitee irakienne de ma belle mere

Chauffer 1/4 de verre d'huile a grand feu et rajouter 1 oignon emmince.Toujours a grand feu, rajouter 1.5 kilo de jarret en tres petit cube, fermer la casserole et laisser cuir 10 minutes jsuque ce qu'il n'y ai plus presque plus de liquide (attention ne pas bruler).
Rajouter 800gr de tomate ecrase (en boite), 3 verres d'eau bouillante, fermer et cuir a grand feu 10 minutes. Rajouter 2 cac de piment doux (paprika), 1 peu de piment fort et du sel et cuir encore 20 minute a feu fort. Rajouter 6 ail coupe en 2 et laisser mijoter apetit feu 1 heure.
Rajouter 1 verre d'eau chaude 2 cas de sucre 1 cac de sel de citron et cuir couvert a petit feu 1 heure et demis jusque ce que la viande soit tendre. 
Rajouter 3 verres d'ail nouveau epluche, 1 bouquet de menth (les feuilles uniquement) et 2 verres d'eau chaude et cuir encore 1 heure, couvert a petit feu.
Servir en grande sauce sur du riz blanc



3 תגובות:

סמדרה אמר/ה...

מרלין הקוסמת האגדית,

המתכון נראה ממש טעים!!!

עוררת בי זכרונות לתבשיל שסבתי היתה מכינה לחג הפסח. היא הכינה עם קציצות ולא קוביות בשר.אך הטעם של השום שנמס בפה עם רעננות הנענע ומתיקות הרוטב.
עשית לי חשק.
מקווה לנסות בזמן הקרוב.

חג שמח לך ולמשפחתך!
סמדרה

אנונימי אמר/ה...

איזה עיצוב מדהים יש לקערה הזאת, אבל אני כחובב חד טעם ולא ריבוי טעמים לא אוכל להנות מהמנה המופלאה הזו, אולי אכין למשפחתי, תודה ענקית על חוויה קולינרית.

אמיתי אמר/ה...

התרשמתי מאד מהאתר המדהים שלך ואני לא מחלק מחמאות בחינם.העיצוב בטוב טעם,המתכונים לענין ערוכים וכתובים לטעמי.כמי שאמון על בלוגרים הכותבים על מטבח צרפתי אני מציע לך שאפו!
ברכות מאמיתי