~~ חציל בתנור עם טחינה וסלסלה עצבנית, תמיד גורף מחמאות ~~

Aubergine a la thina et salsa de tomate piment, recette en francais plus bas.

התקשרה אלי חברתי חדווה ואמרה בטון העדין והביישני שלה "כמו שידעתי להתקשר ולבקש ממך עזרה במתכון, רציתי גם להתקשר לספר לך שהיה ממש ממש מוצלח, ואנחנו מאוד מודים לך".  נזכרתי במתכון לאנטיפסטי כרובית שמסרתי לה לפני מספר שבועות, וכל כך שמחתי שהצליח ובכלל שמחתי מעצם השיחה איתה. "אני רוצה להחזיר לך במתכון שאני עושה וגם מאוד אהוב אצלי, תרצי לשמוע?" ואני כמובן *מאוד* רציתי לשמוע. עוד לפני שהתסיימה השיחה כבר חיכו על השיש 2 חצילים "חדווה יקירתי, את המתכון שלך אני עושה עכ-שיו לכבוד שבת קודש." ובאמת כך היה. והיה מצויין, והם קיבלו אזרחות ומאז אני קוראת להם החצילים של חדווה.

מכינים את החציל: פורסים חציל לאורך. בעזרת סכין חדה חורצים חתכים בבשר החציל כמעט עד לקליפה למטה, בצורת שתי וערב. לא חותכים את הקליפה. מסדרים את חצאי החצילים על תבנית אפיה כשהמשבצות כלפי מעלה, מפזרים מעט מלח, מזליפים שמן (לא חייב זית אם אין אומרת חדווה, אבל יותר טעים עם זית) ואופים בתנור על 180 עד שבשר החציל רך. מכניסים סכין כדי לוודא. אם זה לא רך ממש, מזליפים עוד קצת שמן ואופים עוד.

מכינים טחינהכמו שאת אוהבת, מתובל טוב טוב, עם לימון ושום.

מכינים סלסלה עצבית: מגרדים עגבניה בפומפיה, מגרדים פלפל ירוק גם בפומפיה. אפשר פלפל ירוק לא חריף, ואפשר חריף, תחליטי את מה שאתה אוהבים. תוסיפים שום כתוש, לימון מלח ושמן זית, תערבבי טוב.

מגישים כשהחציל לא קר (אפשר גם לשים אותו על הפלאטה), מזיליפים תחינה, יוצקים מעט סלסלה, מקשטים בכוסברה קצוצה טרייה ונהנים.


aubergines a la thina et salsa
couper le obergine dans la longeur, couper des carreau dans la chaire de l'abergine en diagonal, mais sans dechiere la peau en bas. mettre un peu d'huil d'olive et du sel et enfourner jsuque ce que la chaire soit tres tendre. preparer une thina bien epicee. preparer une salsa: rapee des tomates fraiches (a la main) et des poivrons verts (piquant possible), rajouter de l'ail ecraser du sel, du citron et de l'huile d'olive et bien melanger.


מאחלת שבוע טוב, ב"ה שנתבשר רק בשורות טובות
ואני נפרדת מכם עם תמונה שצילמתי בפסח לפני שנתיים, שוקולדים לבנים ממולאים בגנאש שוקולד ואגוזים. היה טעים.



2 תגובות:

שנינה אמר/ה...

הכנתי ויצא מעולה!! בדיוק בדיוק לטעמנו! במקום הכוסברה שבמקרה נגמרה שמתי רשד.. תודה על המתכון!
לא מפסיקה להנות מהבלוג המדהים שלך ולהכין ממנו להנאתנו..

רחלי אמר/ה...

הכנתי ,התענגנו והרעיון הועבר כבר הלאה לחברות,התגובות הנפלאות-כבר חזרו אלי,וממני אליך !!!!
שידרוג שחובה לנסות:במקום כוסברה קישטתי עם עלי בזיליקום טרי.השלוב של חציל קלוי טחינה סלסה ובזיליקום טרי-אין שני לו !!!
תודה !