~~ שיפודי אנטיפסטי ~~

Antipastis de legumes sur brochettes (recette en francais plus bas)



הגשה קצת שונה לירקות האנטיפסטי שאנחנו כל כך אוהבים: חותכים אותם דק יותר, אופים או מטגנים ומשפדים על שיפוד גדול, בינוני או אפילו על קיסם למנות נשנוש (כמו בתמונה).
אפשר שבכל שיפוד יהיה סוג אחד של ירק (למשל שיפוד רק עם חצילים) או מגוון של ירקות (קישוא, עגבנית שרי וגמבה ירוקה).  במזנון חלבי אפשר לשלב בשיפוד קוביות גבינה ובמזנון בשרי להגיש על יד טחינה טובה. 

למראת שבתמונות רואים רק בטטה משופדת (זה מה שיצא לי לצלם), ניסיתי את כל האפשרויות, והכל טעים וחגיגי!
הרעיון מגזיר עיתון של "דרך האוכל" שקיבלתי מחברתי רינה
~
מצרכים לכ- 20 שיפודים בינוניים
1 בטטה קלופה
1 גזר קלוף
2  קישואים (אני אוהבת את הזוקיני)
1 חציל ארוך
שמן זית
מלח גס
קצח, רוזמרין, תימין
להזלפה: 2 כפות שמן זית, 1 כפית חומץ בלסמי

הכנה
רוחצים את הקישואים ואת החצילים אך לא קולפים
פורסים את הירקות לפרוסות דקות (אני השתמשתי בקולפן ירקות),  מסדרים אותם על בתבניות אפיה מרופדות נייר אפיה, מברישים בשמן זית, מפזרים מלח גס ועשבי תיבול לבחירה (תימין ורוזמרין או קצח ). חשוב לסדר את הירקות בתבניות לפי זמן אפייתם. אופים בחום בינוני גבוה (190 מעלות) עד שהירקות רכים ומצננים.
מקפלים את רצועות הירקות כמו אקורדיון, משחילים על שיפוד, מזליפים על השיפודים שמן זית מעורבב עם חומץ בלסמי,  ומגישים.

Antipastis de legumes sur brochettes
pour environs 20 brochettes moyennes
1 patate douce epluchee
2 courgettes foncees
1 carotte epluchee
1 aubergine
gros sel, huile d'olive, romarin, thym, graines de nigelle
pour servir: 2 cas d'huile dl'olive, 1 cac de vinaigre balsamic

tailler en fine lanieres les legumes avec un econome. Poser sur plaque sulfuree, assaisoner et enfourner jusque tendre. Plier en accordeon et brochetter. Assaisoner avec le melange huile d'olive belsamic. servir avec thina ou mettre cubes de fromages entre les legumes.

Bon hanouka!

חג אורים שמח








 

3 תגובות:

דנה עשרים אמר/ה...

YYY מרילין, נראה פשוט נהדר. שיהיה לכם חג שמח ומלא אור, בילוי נעים בטיול ובשאר התוכניות לחג.

ניצן שדה אמר/ה...

היי הנה התמונה שלי!
: ) פוסט יפה

רחל ביתי הקטנה אמר/ה...

עושה חשק לחזור לחנוכה, איזה יופי! איזו שמחה,
נהנת מכל רגע בבלוג מקסים
המשיכי כך