~~ עוגיות זיגזג טחינה קוקוס ~~

Petits gateau zigzag farcis a la thina-coco



קרן חזרה ממסיבת סיום בגן של בנה, הרימה אלי טלפון לבשר לי על עוגיות משגעות שאחת האימהות הכינה והביאה. "הטעם נפלא, מרקם מפתיע, עליהם יש זיגזג, כן, לקחתי את המתכון, כן הן כבר בתנור".
(תדמיינו את כל זה בצרפתית)
קרן היא לא אחת שמתלהבת על סתם, ובטח לא אחת שמתקשרת בשביל לבשר על עוגיה, במיוחד כשיש לה טפו טפו 11 ילדים. אז כמובן שבאותה שיחה לקחתי את המתכון לעוגיות הזיגזג האלה, וכשראיתי שיש לי את כל המצרכים, ניגשתי לעבודה, וכך, כבר באותו ערב גם לי היה זיגזג בבית!

חודשים מאוחר יותר גיליתי שלעוגיות האלה קוראים " עוגיות ממולאות טחינה קוקוס - ושהקרדיט לזיגזג שייך ל ציפורה קרייזמן"


אני רושמת לכם את המתכון כפי שאני מכינה אותו


מצרכים לבצק
4 כוסות קמח רגיל
200 גר' מרגרינה  רכה
1 כוס מים רותחים 200 מ"ל
2 כפות חומץ

מצרכים למילוי
3 כוסות טחינה גולמית (600 גרם)
2.5 כוסות סוכר
2.5 כוסות קוקוס

לזיגוג
100 גרם שוקולד (אני עשיתי עם ממרח נוגט)

הכנת הבצק
שמים בקערה את המרגרינה, החומץ והמים, בוחשים מעט בכף ומוסיפים 4 כוסות קמח. אוספים לכדור ושומרים בכוסה במקרר שעה.

הכנת המילוי
מערבבים הכל

הכנת העוגיות
מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים אותם לשני מלבנים דקים בגודל זהה על גבי נייר אפיה. מורחים מהמילוי על מלבן אחד ומכסים במלבן השני (מרימים עם נייר האפיה, הופכים ומסירים את הנייר). מהדקים היטב, מעבירים את הכל לתבנית יציבה ומקררים שעתיים במקרר כדי לייצב את המילוי ולהקל על החיתוך, חותכים לקוביות בגודל 4*4 ומעבירים את כל הקוביות לתבנית אפיה גדולה מרופדת נייר אפיה, אין צורך לשמור הרבה מרווח בין עוגיה לעוגיה.
אופים בחום בינוני (180) עד לצבע זהוב (בערך 30 דקות)
כשהעוגיות קרות מקשטים אותם בזיגזג שוקולד מומס (עם קונוס נייר או שקית זילוף)

petits gato fantsatic farci a la thina et coco

la pate
4 verres de farine
200 gr de margarine molle (ou beurre)
1 verre d'eau brulante
2 cas de vinaigre

la farce
600 gr de thina "pure" (et non pas de salade thina)
2.5 verre de sucre
2.5 de nois de coco rape

la deco
100 gr de chocolat fondu (ou de parlinoise)

le proceder:
1) melanger l'eau, la margarine et le vinagre dans une bassine, verser la farine former une boule et refregerer 1 heure couvert d'un film alimentaire.
2) melanger les ingredients de la farce
3) diviser la pate en 2 et etaler sur papier sulfurer 2 rectancgle fins de meme dimension.
sur l'un des rectangle etaler la farce, poser dessus le 2eme rectangle et apuyer pour souder.
4) couper des carres de 4 cm, poser les sur plateau (avec papier) et enfourner a 180 pour 30 min environs. jusque dore.
5) decorer avec chocolat fondu.

7 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

אני במצוקה.
כל כך, כל כך רוצה להכין את העוגיות האלה אבל, אני לא אוכלת קמח, הבעל סוכרתי והילדים לא אוכלים קוקוס, וגם לא טחינה...
נחכה שיהיה למי להכין...

איזה באסה.

נ"ב ואמא שלי היתה אומרת "שאלה יהיו הצרות שלך בחיים". אמן. מאלחת גם לך מרילין רק צרות כאלה. ושבת שלום.

מישי

אנונימי אמר/ה...

הבלוג שלך משמח ונלא אך רק רציתי לציין שהמתכון במקור הוא של אביגייל מייזליק יש אותו בספר אורחת לשבת רק בצורת גליליות ממולאות, אישית אף פעם לא הבנתי את הבצק הטפל הזה אז אני מוסיפה לו סוכר...

אנונימי אמר/ה...

אני רותחת מכעס על המתכון הזה. כמות הטחינה מטורפת המילוי לא מתיצב אי אפשר לחתוך את זה לקוביות. עכשיו הכנסתי את זה לתנור בלי לחתוך אותו אבל הטחינה נמסה ולא מיצבת בקיצור , עצבים . אני כמעט בטוחה שזה יסתיים בפח הזבל. חבל על העבודה והחומרים.

מרילין איילון אמר/ה...

המתכון נוסה על ידי ועוד כמה והיה מאוד מוצלח, צר לי שלא הצליח לך.
אם קשה לחתוך לקוביות כידאי לקרר היטב ל]ני כן.

אנונימי אמר/ה...

יש לך מתכוני עוגיות ללא מרגרינה?
תודה.

מרילין איילון אמר/ה...

אני לא בטוחה, צריך לבדוק, אבל ניראה לי שכמעט הכל מבוסס על חמאה או מרגרינה.

שלי אמר/ה...

האם אפשר להכין את העוגיות ולשמור בהקפאה וכל פעם להוציא?