~~ טארט תותים ~~

Tarte aux fraises

רק מתחילה עונת התותים וכבר דרשות נשמעות
מכאן ומשם, משם ומכאן..וכמה שיותר מהר כך יותר טוב
אז מה הבקשות? קודם כל הבעל..בלי סורבט תות לא יכול
(מתכון בהמשך)
ולחיילת שכבות של
ביסקוטים תותים וקצפת, למתבגרת
תותים בקצפת בהגשה אישית ולאמא שלי טארט תותים על בצק פריך ונמס
~
שלבי ההכנה: מכינים בצק, מקפיאים אותו, אופים אותו ומצננים
מכינים קרם פטיסייר ומקררים
שמים את הקרם על הבצק האפוי, מסדרים תותים בצורה נאה מעל
מברישים מעט ג'לי תות מעל



מצרכים לבצק

מאתיים ועשר גרם קמח - 210
מאה ארבעים גרם חמאה חותכה לקוביות - 140
ארבעים וחמש גרם אבקת סוכר-
45
שלושים וחמש מ"ל שמנת מתוקה או חלב או מים - 35
~
הכנת הבצק
מערבבים את הקמח ואת הסוכר
מוסיפים את החמאה ומעבדים לפירורים
מצרפים את החלב ומעבדים עד שמתגבש לדי כדור
מרדדים ומשטיחים על תבנית פאי כלל שוליים גבוהים
מקפיאים לכמה שעות
מסדרים על הבצק נייר אפיה וקיטניות כדי ליצור משקל ואופים
על 180 עד שהבצק זהוב ומוכן,כ- 20 דקות

מוציאים ומקררים

 
שתי כוסות חלב
כפית תמצית וניל

מאה עשרים גרם סוכר

ארבעה חלמונים

ארבעים גרם קורנפלור

מצרכים לקרם פטיסייר
.

הכנת הקרם פטיסייר
מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה טורפים במטרף את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור 3- 4 דקות
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
מוסיפים עוד שתי כפות ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה 5 פעמים
שמים את תערובת הביצים בסיר עם החלב וטורפים עד
שהקרם מסמיך מאוד מכבים ומקררים
.

הרכבה
שמים את הקרם פטיסייר על הבצק האפוי בעזרת מרית
מסדרים תותים בצורה נאה סביב סביב
מכינים ג'לי לפי ההוראות שעל הקופסה. אפשר תות
ואפשר גם ג'לי שקוף "נפאג'" קוראים לו
ומברישים מעל התותים - בשביל הזיגוג




תגובה 1:

NITSAN SADE אמר/ה...

OH LA LA