~~ צלי בשר פיקאנטי עם הריסה וחומוס ~~

Mijote de viande aux epices oriantales et harissa


אי אפשר לאכול רק עוגות נכון ?

הנה צלי בקר מבושם היטב בזכות צוות תבלינים ריחניים שמקבלים חיזוק על ידי הריסה ש"מקפיצה" את המנה. מעבר לתיבול הפיקאנטי, מבחינתי החידוש כאן הוא מיעוט בנוזלים בזמן הבישול: מעט מאוד מים, סיר סגור היטב ואש קטנטנה - כל אלו מניבים בשר רך - נימוח, פשוט תענוג
~
תיהנו!

קילו וחצי בשר חתוך לקוביות - אפשר עם שריר או כל נתח אהוב
שני בצלים גדולים קצוצים
עשר שיני שום קצוצים
צרור כוסברה קצוץ
כפית כמון
חצי כפית כורכום
כף פפריקה אדומה
כפית פלפל אנגלי
1 או 2 כפות הריסה  - אני ממליצה על זו של פרג, כף מתוקה וכף חריפה
מלח - פלפל
שתי כוסות חומוס מושרים לילה
~
הכנה
סוגרים את הבשר על אש גבוהה עם מעט שמן ומוציאים לצלחת
באותה מחבט מטגנים את הבצל, מצרפים את השום
מוסיפים את התבלינים מערבבים ונותנים לתבלינים להיפתח
מוסיפים את הבשר, ההריסה החומוס והכוסברה
מערבבים, מוסיפים רבע כוס מים ומכסים היטב
נותנים לבשל על אש קטנ-טנה עד שהבשר רך
ומדי פעם בודקים שיש מעט נוזלים בתחתית
אם צריך, מוסיפים עוד רבע כוס מים

זה צריך לקחת 3 שעות בערך

תגובה 1:

bigjack אמר/ה...

התבשיל הזה פשוט עונג שבת....
אני מאד אוהב תבשילי קציצות שהרוטב אדמדם וחרפרף ....
רק להכין את החלות :-)