~~ צלי עוף בשומר ויין לבן על קרקר ~~



היין, השומר, הלימונים והשום..כולם יחד משתתפים לחגיגה של טעמים
בהחלט מנה שאשחזר לכבוד שבת וחגים


כאן לבצק יש תפקיד כפול: כמכסה הוא שומר על העסיסיות של העוף..וכתסופת הוא משמש כקרקר שכיף למרוח עליו את השום המתקתק ואת בשר הלימון הריחני

.
.
מצרכים
שש כרעיים מחלוקים
שלוש עגבניות חצויות
שלוש ראשי שומר פרוסים דק
שלוש בצלים פרוסים דק
שלוש ראשי שום חצויים
שלושה עלי דפנה
שלושה לימונים חצויים
כפית כמון
מלח - פלפל - פפריקה מתוקה
כוס יין לבן יבש

.
.

למשרה
רבע כוס שמן זית
רבע כוס חומץ בן יין
כפית זרעי שומר
מלח - פלפל
.

.

לבצק
חצי קילו קמח לבן
מאתיים חמשים גרם קמח מלא
מלח - פלפל שחור - כפית זרעי שומר
שלושת רבע כוס שמן
שלושת רבעי כוס מים פושרים
~
מלח גס



.

הכנה
מערבבים את החומרי המשרה ומשרים את העוף 4 שעות עד יממה 

במתבנית שנכנסת לתנור מסדרים את העופות ואת שאר המצרכים
ושופכים מעל הכל את המשרה

מערבבי את וחומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש
מרדדים על משטח מקומח בעובי סנטימטר
מכסים את התבנית כולל הדפנות ומאדקים
מפזרים מעט מלח גס
אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני כשעה וחצי

.
.

בוצעים את הבצק ומחלקים לצלחות הגשה כל אחד מקבל עוף עם שומר, חצי עגבניה, חצי שום וחצי לימוןוגם פיסה מהקרקר
.
~
את הרעיון המקורי לקחתי מכרטיסיה שחולקה על ידי
פרגיות באר טוביה - אצלי עם מעט שינויים

3 תגובות:

Roniti אמר/ה...

רעיון נהדר
האם גם הקרקר מקבל את הטעמים של העוף?
יופי של מנה

שבוע טוב.

אנונימי אמר/ה...

ניראה מעולה!!!!

תמיד רציתי להכין..ובזכותך איישם

בקרוב אולי בה
תודה
נשיקות
chant

מרילין איילון אמר/ה...

פונטש, הקרקר מקבל מעט ניחוח, אבל לא מורגש כל כך. בזכות הזרעי שומר, יש לו טעם אופייני משלו.

שאנטל, טעים באחריות..השומר שם עם היין והלימון.טעייים!