~~ גולש הונגרי ~~


וזו מנת פיצוי מוקדשת לבעלי שנאלץ לוותר על בשר בקר יותר מדי פעמים בגלל שאישתו פיתחה רתיעה קלה מאז פורים שעבר. עיבדתי מעט מתכון של מסעדת בודפסט - ובסופו של דבר כל באי השולחן נהנו בנתחי בשר עסיסיים, ברוטב נהדר שנספג ונעלם חיש מהר בתלולית אורז לבן
.
.
מצרכים
קילו וחצי בשר שריר חתוך לקוביות בינוניות/ קטנות
שלוש בצלים קצוצים
עשר שיני שום פרוסים
פלפל ירוק (לא חריף) חתוך לרצועות
שתי כפות גדושות פפריקה מתוקה
כפית קימל טחון
חצי כפית זרעי קימל
שני עלי דפנה
שמן - מלח - פלפל שחור

הכנה
מטגנים / משחימים את הבשר בשמן מכל כיוון ומוציאים לקערה
את הטיגון עושים ב- 3 / 4 מחזורים

באותו סיר, מזהיבים את הבצל, מצרפים את השום ואז את הפלפל
מוסיפים את הבשר, את התבלינים ומערבבים על אש בינונית כ- 8 דקות

מוסיפים מרק עוף לכיסוי ויותר בכ 5 סמ' מביאים לרתיחה
מנמיכים, מכסים, מבשלים כ- 3-4 שעות
או עד שהבשר רך והציר הצטמצם




le goulash hongarien
faire revenir 1 kilo et demis de viande en petit cube moyen dans de l'huile et retirer (en 2 ou 3 fois). rajouter 2 oignons coupe et faire revenir, rajouter 10 ails, 1 poivrons vert et la viande. melanger et epicer avec: 2 cas de paprika, 1 cac de poudre kimel (crouya), 1 cac de kimel graines entieres , 2 feuilles de laurier, sel et poivre. faire cuir 10 minute couvert, rajouter de l'eau a 5 cm au dessus de la viande et cuir 3-4 heure a feu doux jusque viande tendre. melanger de temps en temps. si il maque de l'eau rajouter un petit peu a chauqe fois.

8 תגובות:

Unknown אמר/ה...

מרילין איזה כייף
שנה של פינוקים וגירויים, גרמת לנו עם הבלוג החם והנעים שלך!!!

מאחלת לך המשך מהנה ומלא ובהכנות עשירות ומגרות...
ולנו ההנאה מובטחת

מאשרי שיהיה במזל טוב פעמיים כי טוב אמן

אוהבת
שונטל

Roniti אמר/ה...

אחחח איזה מנה מדהימה...
אני מקווה שהרתיעה שפיתחת בגלל משהו טוב שמתפתח אצלך...

בהצלחה.

מרילין איילון אמר/ה...
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
מרילין איילון אמר/ה...

תודה שאנטל יקרה - גם לך כל טוב וב"ה המון בשורות טובות ושמחות

אנונימי אמר/ה...

הגולש נראה נהדר
אהבתי ואימצתי

מרילין איילון אמר/ה...

תודה צחי ובתיאבון

CooknBake אמר/ה...

מרילין
כמו תמיד כייף לבקר כאן :)
הבשר נראה נפלא!! לצערי גם אנחנו נאלצים לוותר על בקר כי לבעלי אסור, כך שרק לפעמים אני מכינה וממש מעט.

נהדר :)
נשיקות

Unknown אמר/ה...

מרילין שלום
האם ניתן להוסיף תפוחי אדמה לגולש, ולכמה מנות הוא מספיק?
תודה רבה
רבקה