בסעודת פורים שתתקיים ב"ה בירושלים ביום ראשון
.
הכנת הבשר מספר 6
בסיר גדול שמים את הנתחים יחד עם בצלים חתוכים
חופן עלי דפנה ופלפל אנגלי
מבשלים כשעה, מקררים היטב
יוכנו שתי מנות מבשר זה
מנה אחת: צלי ברוטב גזר ואפונים
מנה שניה: צלי ברוטב פירות יבשים מרוקאי
פורסים את הבשר לפרוסות
מטגנים בצל ושוםמוסיפים ראס אל חנות וקצת קמח
מוסיפים ציר ומבשלים כ- 10 דקות
מוסיפים את הבשר הפרוס ומבשלים כשעה
מוסיפים פירות יבשים, קצת דבש ומבשלים עוד שעה
ראס אל חנות: כף כורכום, כף פפריקה אדומה, כפית זרעי שומר שלמים
כף זרעי כוסברה טחונים, כפית אגוז מוסקט טחון, כפית הל טחון
כף ז'ינג'ביל טחון
הכנת הלשון
מבשלים את הלשון חמש דקות, זורקים את המים
מבשלים שוב, הפעם עם גזר, סלרי, בצל לעוד 40 דקות
מורידים את העור בעודו חם
מקררים ופורסים
יוכנו שתי מנות מהלשון
מנה אחת: לשון ברוטב זיתים ולימון
מבשלים את הזיתים המגולענים חמש דקות ומסננים
מטגנים בצל, שום מתבלים בפפריקה וכורכום וקצת קמח
מוסיפים כוסברה קצוצה ומיץ לימון וחתיכות קטנות מפלחי לימון
מוסיפים את הזיתים, מלח פלפל וציר לשון ומבשלים כ- 10 דקות
מוסיפים את הלשונות ומבשלים שעה
מנה שניה: לשון ברוטב פיטריות
מטגנים בצל, פיטריות, מוסיפים אבקת מרק
פיטריות ובצל,קצת קמח וציר לשון מלח פלפל
מבשלים כ- 10 דקות
מוסיפים את הלשון ומבשלים שעה
שמים על הכיריים 4 מחבטות עם שמן
מדליקים לאש בינונית גבוה
בלי מלח - מעט מאוד פלפל
יוצרים כיסים קטנים בתוך הבשר בעזרת סכין חדה
ומשחילים פנימה שיני שום חצויים לשניים
מכניסים את הנתחים ומצפים היטב מכל כיוון
מביאים לטמפ החדר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה