~~ צלי כתף בגזר ואפונה ~~

פרוסות בשר רכות, מוגשות לצד רוטב מתובל היטב וגם ירקות יש שם.
הגשתי מנה זו לצד אחרות בסעודת הפורים  השנה ואין ספק שזו היתה בין המנות האהובות ביותר
מצרכים
כ- קילו כתף מספר 6
בצל גדול קלוף חתןך לרבעים
ארבע עלי דפנה
חופן פלפל אנגלי
מספר גבעולי סלרי
~
בצל גדול קצוץ דקעשר שיני שום פרוסות
צרור כוסברה קצוץ
כף רסק עגבניות
כפית כורכום
כפית כמון
כף פפריקה אדומה
כפית אבקת מרק עוף
חצי כפית קינמון
כף קמח
מלח - פלפל
שלושה גזרים חתוכים לטבעות
שתי כוסות אפונה מופשרת

הכנה
שמים בסיר את נתח הבשר ומכסים במים
מוסיפים את הבצל העלה דפנה הפלפל אנגלי והסלרי
מבשלים שעה ומוצאים את הבשר
נותנים לו להתקרר לחלוטין ופורסים אותו
~
מטגנים בצל, מוסיפים את השום
מצרפים את הכוסברה ואת הקמח ומערבבים היטב
מוסיפים כ- 3 כוסות מציר הבשר ומבשלים כ- 10 דקות
מוסיפים את הגזר ואת התבלינים ואת הבשר ומביאים לרתיחה
מבשלים כשעה, מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד כ- חצי שעה

2 comments:

sarahben אמר/ה...

Bonjour Maryline,
jai un gros probleme avec la viande je n'arrive jamais a la reussir!
je vais essayer cette recette mais g une kestion
estce kan tu dis de mettre la viande dans la marmite, je dois d'abord mettre de lhuile? parce ke en general c ce kon nous di de faire?
merci!!

סימה אמר/ה...

אהלן מרלין,
הכנתי, החלפתי לפטריות. יצא נפלא.