~~ צלי כתף בשזיפים ותמרים ~~

תמונה של בעלי
.
פרוסות בשר מוגשות עם רוטב סמיך ומעט מתוק, זו מנה שבתית / חגיגית שכדאי לאכול עם אורז לבן. אפשר להמיר את התמרים בצימוקים (ניסיתי, זה טעים אפילו יותר) וכוס אחד מהיין המתוק ביין יבש
~

המנה מאוד טעימה, והבשר רך ונימוח

.

מצרכים
בערך קילו בשר כתף שלם מספר 5
שני בצלים פרוסים
שמונה שזיפים מיובשים מגולענים
שמונה תמרים מגולענים
ארבעה עלי דפנה
שני מקלות קינמון
שישה פלפלים אנגליים שבורים
שתי כוסות יין מתוק
מלח - פלפל - פפריקה מתוקה
.
.
הכנה
מבשלים את הנתח במים, בסיר לחץ שעה או בסיר רגיל שעתיים, מצננים, מוציאים את הנתח מהסיר ופורסים לפרוסות לא דקות מדי (בנוזלי הבישול אפשר להכין בסיס למרק נהדר)
מטגנים את הבצלים יחד עם הפירות והתבלינים
מניחים את פרוסות הבשר ומכסים ביין
מביאים לרתיחה, ואז מנימיכים ו
מבשלים כשעתיים אש קטנה, עד שהבשר רך למגע


3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

יאמי יאמי יאמי...אין עליך אלופה!!!

מרילין איילון אמר/ה...

תודה רבה
(-:

David אמר/ה...

היי מרילין, אישתי ביקשה ממני אז ניסיתי ולצערי התוצאה הייתה רחוקה מהתמונה היפה בבלוג שלך.
בדיעבד הייתי ממליץ לאטום את הבשר על אש גבוהה ולבשל אותו עם יתר הרכיבים בישול ארוך של כמה שעות.
את הבשר לפרוס רק בתום תהליך הבישול, את הרוטב לצמצם וליצוק עם הבשר לפני ההגשה.