~~ מאפה בשר וחציל קלוי ~~


מאפה סגור..זה תמיד חגיגה על השולחן
אצלנו מאוד אוהבים את הבשר הטחון שמסתתר בפנים, והפעם, הבשר מקבל ניחוח עדין של חציל קלוי שמאוד מחמיא לו
~
מומלץ להגיש עם טחינה ירוקה או אדומה
.
.
מצרכים
חצי קילו בשר טחון
בשר מ- שני חצילים גדולים קלויים
בצל קצוץ דק
שתי כפות שומשום
רבע כפית אגוז מוסקט
ביצה
שתי עגבניות מגורדות
מלח - פלפל
בצק עלים
~
לציפוי: ביצה או חלמון
הכנה
מטגנים את הבצל, מצרפים את הבשר עד שהוא משנה צבע
בקערה שמים את החציל הקלוי, העגבניות, הבשר המטוגן עם הבצל והביצה מתבלים ומערבבים טוב. ומצננים.
מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה
מרדדים מעט את בצק העלים ומסדרים אותו בתבנית אפיה כולל בשוליים וקצת מעבר,
מעבירים את תכולת הקערה לתוך הבצק עלים ומיישרים, סוגרים את המאפה היטב בעזרת עוד בצק עלים מרודד, מברישים בביצה ומציירים על הבצק בעזרת סכין חדה. אופים על חום בינוני 170 מעלות עד ששזוף יפה גם מלמטה. מכבים את התנור ומשאירים בתנור לעוד רבע שעה.
~
כדי להבטיח שהמאפה יאפה היטב גם מלמטה כדאי להוציא אותו מהתבנית בשלב הסופי
ולהניח אותו על גבי תבנית גדולה ושטוחה
ולאפות עוד עד שהחלק התחתון גם יהפך לפריך
~
כדאי לקשט / לחרוץ את המאפה בעזרת סכין מצד אחד נקבל מאפה יפהומצד שני זה יעזור בשחרור אדים הלכודים בתוך המאפה

תגובה 1:

ורדי אמר/ה...

הי מרילין

אפשר להשתמש בבצק פילו במקום בצק עלים לדעתך?
ורד