~~ עוגת גבינה כמו של פעם ~~




העוגה גבינתית, רכה ואוורירית - קלאסיקה של ממש
~
וגם אני, שלא ממש מתלהבת מהקצפת ביצים
בשביל העוגה הזו מקציפה ברינה
.
.
לתבנית מספר 26
.
מצרכים לבסיס
מאה ארבעים גרם קמח - כוס
מאה גרם חמאה
עשרים וחמש גרם סוכר - 2 כפות
חלמון


מצרכים למלית
חמש מאות גרם גבינה לבנה 9%
גביע שמנת חמוצה 15%
ארבע חלמונים
כף קוניאק - ברנדי
קליפה מגורדת מלימון אחד
שישים גרם קורנפלור - חצי כוס
חמישים גרם קמח - שליש כוס + כף
מאתיים גרם סוכר - כוס
חמישה חלבונים


הכנת הבסיס
מערבבים את הקמח, החמאה והסוכר במעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי
מוסיפים חלמון מערבבים מעט
מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה
ומעל משטיחים את הפירורים לשכבה אחידה
מקפיאים רבע שעה
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מניחים על הבצק נייר אפיה ומעל קיטניות למשקולת ואופים 10 דקות
מורידים את הנייר עם המשקולת ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה
מוציאים מהתנור ומקררים
מנמיכים את החום ל- 160 מעלות


הכנת המלית
מערבבים את כל החומרים פרט לחלבונים ומחצית הכמות של הסוכר
מקציפים את החלבונים עם המחצית השניה של הסוכר
כ- 8 דקות עד לקבלת קצף יציב
מקפלים את הקצף בתערובת הגבינה ויוצקים על הבסיס
אופים 20 דקות על 160
מנמיכים ל- 140 ואופים עוד 40 דקות
העוגה מעט רוטטת במרכז בסוף האפיה
שומרים במקרר
.
מתוך עוגות גבינה של רות אוליבר
.
.
.
Gato pour un moule de 26 cm
(mettre du papier sur le socle)
.
la base - ingredients
140g de farine
100g de beurre
25g de sucre en poudre
1 jaune d'oeuf
.
la base - preparation
on melange la farine, le sucre et le beurre
jusqu'a qu'il est ai des miettes comme de la semoule
on rajoute le jaune, melange tres peu, etale sur le moule et congele 15 minutes
on rechauffe le four a 180 degres
on met du papier sur la pate congelee, et des cailloux
et on fait cuir 10 minutes
on enleve le papier et les cailloux et on continue a cuir 10 minutes
on fait refroidir et baisse le four a 160 degres
.
le fromage - ingredients
500g de fromage blanc 9%
250 g de shamenet 15%
4 jaunes d'oeufs
1 cas de coniaque
l'ecorce d'un citron
60g de fecule de mais (fin comme de la farine)
50g de farine
100g de sucre en poudre
~
5 blanc d'oeuf
100g de sucre en poudre
.
le fromage - preparation
on melange tout a part les blancs et le sucre
on monte en neige les blancs avec le sucre 8 minutes
on incorpore la neige dans le fromage et on met sur la base precuite refroidi
on cuit a 160 degres 20 minutes
on baisse a 140 degres et cuit encore 40 / 50 minutes
a la fin, le gato doit "trembler un peu" au milieu

4 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

ואי איזה עוגה....להתעלף
איזה עולם איזה ואני פה אוכלת לי טוסט גבינה עם הקפה והוזה על העוגה שלך..אם רק אני אעצום ת'עיניים אני אחוש את הטעם...והמרקם
אני רק צריכה לסגור חזק

בלוג מדהים כל פעם אני באה להציץ לך
נשיקות

מרילין איילון אמר/ה...

ענתוש..דוקא מתאים לי טוסט עכשיו חחח

העוגה? מ עולה

אנונימי אמר/ה...

wooooaw j'en veux!!!! troooop beau! MA-GNI-FI-QUE!!!!!!

אנונימי אמר/ה...

מרילין את מדהימה ברמות על
כל מתכון שלך יוצא מדהים
אני קוצרת שבחים מכולם ובמיוחד מבעלי
את והאתר שלך הפכתם לשיחת היום בחברת ההיי טק בה אני עובדת
אין מילים
את מקסימה ואהובה כאן על כולם!!!! המשיכי כך
ענת