~~~~~~~~~~ קולורבי וגזר בלימון ~~~~~~



ירקות פריכים שכיף לכרסם בכל עת, במיוחד לצד ארוחה כבדה
כאן הוא משלב גזר קולורבי ומעט סלרי, אבל אפשר
להוסיף גם מקלות לפת ושומר פרוס
השהיה של הירקות במקרר עם המיץ לימון הופכת אותם
לפריכים וטעימים ביותר. אצלנו הם נאכלים בשימחה כפולה
גם בכירסומית מרעישה וגם בדיקלום של הבנות שתמיד חוזר
על עצמו כשאני מכניסה קלורבי הביתה:
ברוריה אוכלת קולורבי
במבטא דרום אמריקאי -
לכו תבינו אותן

.המתכון
מקלפים, פורסים / חותכים את הירקות ושמים אותם בקערה
מוסיפים גם מעט גבעולי סלרי
מעל הכל סוחטים לימון בנדיבות: יותר לימון מאשר לתיבול סלט
אבל גם לא מרק לימון: נגיד שני לימונים לקערת סלט גדולה
לתוך הקערה שמים גם את קליפות הלימון שסחתנו
מתבלים במלח - פלפל ומעט שמן רגיל
מערבבים היטב ושמים במקרר ל- 24 שעות
ומדי פעם מערבבים




וכך הוא נמסר לי מאורטל, חברתי מירושלים

2 תגובות:

טלי אמר/ה...

סליחה על האי הבנה, אבל מה זאת אומרת להוסיף את קליפות הלימון שסחטנו? את כולן? מגרדים אותן? עם הלבן או בלי הלבן?....

גדולה אמר/ה...

פשוט מעולה,יעלה כל הקיץ על שולחננו,קליפות הלימון שנסחט מוסיפות המון,תודה!