~~ עלי גפן ממולאים ~~


עלי גפן זה עסק משפחתי. נעים לשבת כולנו סביב השולחן
לפטפט כמו שרק בנות מסוגלות, ולגלג. לגלגל, ולסדר בסיר, סביב סביב. אחרי
שהעלים ממולאים ומוכנים, ניתן להקפיא, עוד לפני שלב הבישול כך שאפשר
לנצל את התנופה של הגילגול ולגלגל הרבה. שיהיה.
בעיקרון פעמיים בשנה אנחנו
מתענגים על עלי הגפן: יש את התקופה של פסח שבה כל מה שירוק עולה על השולחן
ובסוכות שאנחנו אוהבים להעלות על שולחן החג מני ממולאים
~
שימוש בעלי גפן מתוך צנצנת: מחלצים את העלים ופותחים אותם
חולטים אותם במים רותחים ונותנים להם להתקרר במים
שוטפים היטב (הם מלוחים) ומסדרים על מגש עבודה



מצרכים
שמן זית
כוס אורז
שני בצלים קצוץ
צרור כוסברה קצוץ
צרור נענע קצוץ דק
אופציה: כף צנוברים קלוים או כף צימוקים
חצי כפית הל טחון
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
רבע כפית קינמון
שתי כפות תרכיז רימונים - אופציה
מלח - פלפל


לבישול
שתיים וחצי כוסות מים
רבע כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
כף סילאן או דבש או סוכר או רכז רימונים
שני גבעולי נענע ואפילו יותר
עגבנייה מגורדת
מלח - פלפל


הכנה
מטגנים במחבט את בצלים בשמן זית עד שהם מקורמלים
מוציאים חצי מהבצלים ושמים בקערה גדולה

מצרפים למחבט את האורז, מערבבים טוב מתבלים במלח
מוסיפים  כוס מים ומבשלים בלי כיסוי עד שהמים נספגים. מכבים
~
בקערה של הבצלים שמים את האורז המבושל
מוסיפים את הכוסברה, את הנענע הצנוברים או צימוקים ואת התבלינים
את רכז הרימונים ומערבבים טוב

~
מגלגלים את העלים ומסדרים בסיר
מוסיפים את כל מצרכי הבישול
אם נשארו עלי גפן מיותמים או כאלה שהיו קרועים
מסדרים אותם מתחת להלי הגפן ומעל
ומבשלים בסיר סגור כ- שעה


בפסח, עלי גפן ממולאים אורז וכבש

תגובה 1:

גיל אמר/ה...

שלום,
אני מניח שאת כבר רגילה לאלו שאומרים לך כמה הבלוג מוצלח.
אז הנה עוד אחד:)

בתמונה של עלי הגפן יש בשר קצוץ במילוי ואילו במתכון אין.
האם אכן אפשר לעשות את זה כמו שמופיע - ללא בשר?

תודה רבה,
גיל