~~ לחם כפרי עם קמח תירס ואגוזים ~~


הוא טעים, שחום, בעל קרום נהדר ומרקם עשיר

המתכון לשני כיכרות, אחד אכלנו מייד כבסיס לסנדוויץ' עסיסי שכלל חרדל דיז'ון פסטראמה עוף ומלפפונים חמוצים, ואת השני הקפאנו עטוף בנייר כסף. התוצאה לאחר ההפשרה וחימום בתנור עם הנייר, כמו חדש ממש, וגם כשהערמנו עליו גבינה לבנה וירקות קלויים, כל ביס היה עונג צרוב
מצרכים
שלוש וחצי כוסות קמח מלא
שתי כוסות קמח לבן
חצי כוס קמח תירס טחון גס
כף מלח
כף וחצי שמרים יבשים
מאה גרם אגוזי מלך מעט גרוסים
שלוש כפות סכר חום
רבע כוס שמן
שתי כוסות מים פושרים
~
לציפוי, מעט קמח תירס

הכנה
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים
מוסיפים את השמן והמים ולשים כ- 10 דקות
משמנים את הבצק במעט שמן
מכסים ומתפיחים עד שמכפיל את נפחו - בערך שעה
מחלקים את הבצק לשניים, לשים מעט כל כדור
ויוצרים מכל אחד מהם כיכר מאורך
מניחים את הכיכרות על גבי נייר אפיה שבתבנית אפיה
מכסים ומתפיחים עד שמכפילים את נפחם
~
מדליקים את התנור ל- 220 מעלות
מניחים בתחתית התנור תבנית אפיה ריקה
כשהתנור חם, יוצקים כוס מים לתבנית
מרססים מעט מים על הכיכרות ומפזרים עליהם קמח תירסחורצים בכל כיכר שלוש חריצים עמוקים עם סכין חדה מאודאופים רבע שעה, מנמיכים ל- 190 ואופים עוד 35 דקות
הערות
העניין של הכוס מים ששופכים בתבנית בתנור החם
הוא כדי ליצור הדים. הדים אלו הם האחראיים לקרום
הנהדר של הלחם
~
קמח תירס נמכר במרכולים בשקיות כמו של הקטניות
והוא ניראה כמו סולת בצבע זהב, ולא ממש כמו קמח
.
.
מתכון המקורי של סמדר זורע-ברמק, מתוך הספר על לחם לבדו
אצלי עם שמן במקום חמאה
~

4 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

היי מרילין
אהבתי מאוד את הלחם הוא ניראה מעולה...וחושבת שהאמץ את מתוכן הבטטות ניראה מעולה..אני כניראה יוותר על הבוטנים ואוסיף סומסום קלוי או שקדים קלויים..
תודה מאשרי
שונטל

אנונימי אמר/ה...

מרילין
הכנתי את המתכון של הלחם..ורוצה להגיד לך תודה ענקית
כי פשוט חוץ מחלות וכאלה אף פעם לא ניסיתי להכין לחם מקמח מלא...התמונה שלך נתנה לי חשק ויצא מעולההה והמתכון של סמדר כמה פשוט וטעים.
הערב נאכל אותו עם גבינות וסלט פלפלים קלויים...

תודה ביזו ענק
שונט

מרילין איילון אמר/ה...

שאנט, איזה יופי, איך אני שמחה שיצא לך טוב גם אצלי הייתי לזה הצלחה רבה מאוד

נשיקות המון
מרילין

לאה אמר/ה...

שלום מרילין יקרה!
אני שליחה במקסיקו, בית חב"ד..מאז שקיבלתי קישור לבלוג שלך אני לא מפסיקה לנסות ולהנאות .כל ארוע לקהילה, מסיבה למטיילים ישראלים, מקבל איזה מנה מיוחדת של מרילין!תודה ענקית, על המתכונים החום הרב שנלווה אליהם.והתמונות ששובות אותי כל פעם מחדש לנסות עוד משהו , ועל זה שאת מצילה אותי ברגעים קשים של תכנון ארוע לקהילה מושקעת במתכונים נהדרים. יש לי מתכונים טובים לשלוח לך איך אפשר?